Produse alcaline vs produse acide

Cand vorbim de acid sau alcalin, ne raportam la pH. Dar ce este pH-ul? Potrivit http://ro.wikipedia.org/wiki/pH este un parametru de masurare a aciditatii sau bazicitatii unei substante. Vorbim despre pH acid atunci cand acesta are valoarea intre 0-7. PH-ul neutru are valoarea egala cu 7, iar pH-ul bazic are valoarea inre 7-14.

Aciditatea din organism se simte ca o arsura la gura stomacului, ceea ce inseamna ca pH-ul are o valoare sub 7.Un pH normal al sangelui ar trebui sa oscileze intre 7,35 – 7,45. Pentru o echilibrare a pH-ului e nevoie de o alimentatie corecta, o dieta alcalina.  Doctorul James Howenstine sustine ca : 

“Terapii care vindeca cancerul s-au perindat frecvent din 1900 si pana in prezent. Terapia alcalina pentru cancer a fost dezvoltata si promovata in acea perioada. A functionat foarte bine pentru bolnavii de cancer dar a fost uitata imediat ce doar o parte din medici au aflat de ea si au incercat s-o promoveze in ciuda opozitie companiilor medicale care s-au opus direct impotriva celor care incercau sa foloseasca alte metode decat medicina traditionala. Atunci s-a dovedit ca o alimentatie foarte alcalina poate vindeca pentru totdeauna multi pacienti.

Mineralele cele mai alcaline precum cesium, rubidiu si potasiu sunt in stare sa intre in celulele canceroase. Alcalinitatea lor puternica , in special a cesiumului, determina pH-ul din celulele canceroase sa se ridice la valoarea de 8 sau mai sus, pentru ca pot afecta aciditatea din celulele canceroase prezent sub forma de acid lactic si o pot neutraliza. In acest stadiu alcalin celulele canceroase pot supravietui pentru doar cateva zile sau mai putin, depinzand foarte mult de concentratia de alcalinitate din celula.” (http://www.newswithviews.com/Howenstine/james14.htm)

Mai jos am sa adaug un tabel cu produse alcaline si produse acide, astfel ca fiecare sa puteti sa va alegeti alimentatia potrivita, insa atentie si la cum combinati produsele, cel mai bine ar fi sa incercati sa mancati cat mai simplu, sa incercati sa nu combinati prea mult alimentele.

Lista alimentelor alcaline:

LegumeAlge maro (Kelp)Alge WakameArdei iute/gras

Broccoli

Busuioc

Cartofi dulci

Cartofi noi

Castravete

Ceapă

Chives (soi de ceapă verde cu o uşoară aromă de usturoi)

Coriandru

Dovleac

Dovlecel/Zucchini

Țelină

Fasole boabe

Fasole verde

Mazăre

Morcovi

Năsturel

Păpădie

Pătrunjel

Ridiche

Roșii

Salată verde

Sfeclă roşie

Spanac

Usturoi

Varză

Vinete

 

FructeAnanasAvocadoBanane

Caise

Curmale uscate

Fructe de padure

Grepfrut

Lămâie

Mere

Nectarine

Nucă de cocos proaspătă

Pepenele galben

Pepenele verde

Pere

Struguri

 

Cereale şi leguminoaseChia/Salba (Salvia hispanica)FasoleFasole mung

Hrişcă

Kamut (grâu antic, kamut)

Linte

mei

Orez brun

Quinoa (cereală din America de Sud)

Soia

Spelt (o formă de grâu)

Ştir

 

SeminţeCocosMigdaleSeminţe de dovleac

Seminţe de floarea soarelui

Seminţe de In

Seminţe de susan

 

UleiUei Udo’s (supliment alimentar)Ulei de avocadoUlei de in

Ulei de măsline

Unei de cocos

 

VerdeaţăMlădiţe (iarbă) de grâuMlădiţe (iarbă) de orzMlădiţe (iarbă) de ovăz

Mlădiţe (iarbă) de grâu Kamut

Iarba câinelui (Agropyron firmum)

Coada calului

 

GermeniGermeni de  schindufGermeni de AlfalfaGermeni de Amaranth

Germeni de Broccoli

Germeni de fasole Mung

Germeni de Kamut

Germeni de Quinoa

Germeni de ridiche

Germeni de soia

Germeni de Spelt

 

PâinePâine cu germeniLipie cu germeniPâine/lipie fără gluten /drojdie AlteleApa alcalinăCeai din planteLapte de capră şi de migdale

Tofu

 

Lista alimentelor acide

Carnecârnaţicarne conservatăcreveţi

crustacee

curcan

homar

iepure

midii

miel

peşte

porc

scoici

slănină

stridie

ton

vânat

vită

viţel

 

Lactate şi ouăbrânzăbrânză de soiabrânză de vaci

frișcă

iaurt

înghețată

lapte

ouă

unt

zer

 

ÎndulcitorifructozăÎndulcitori artificialimiere

roșcove

sirop de arțar

sirop de porumb

sucraloză

zaharină

zaharoză

zahăr rafinat

 

Fructeafineananascaise

căpşuni

coacăze

piersici

portocale

prune

prune uscate

zmeură

 

Nuci şi seminţeacajualunearahide

fistic

nuci

nuci de Brazilia

nuci de macadamia

nuci pecan

 

BăuturiAlcoolApa carbogazoasăApa de robinet

Apă cu arome

Băuturi decafeinizate

Băuturi energizante

cacao

Cafea

Ceai negru

Ceai verde

Cola

Lapte

Sucuri pasteurizate

 

 

UleiUlei expus la căldură, lumină sau aerUlei prăjitUlei solid (margarină)

 

SosurimaionezăKetchupmuştar

sos de soia

murături

oţet

sos Tabasco

sos Tamari

sos Wasabi

 

AlteleCiuperciMiso  (produs japonez din soia)Pâine albă, paste, orez alb, tăiţei

Ciocolată

Chipsuri

Pizza

Biscuiţi

Ţigări

Droguri

Bomboane

 

 

Surse:

http://ligiapop.com/

http://www.energiseforlife.com/

http://www.rense.com/1.mpicons/acidalka.htm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply