25 de ani într-un sistem bolnav, între hoți, plasatori şi târfe! „În MAI sunt nişte nemernici, de la miniştri de interne, la şefii Polițiilor!”

Adi Nica, polițistul care a trimis atâția și-atâția hoți în spatele gratiilor, a dezbrăcat de curând uniforma de om al legii, ieșirea la pensie marcând-o prin lansarea unei cărți care dezvăluie un sistem corupt, în care nepotismul e la rang de artă, iar interlopii stau la masă cu șefii Poliției!

Înconjurat de familie, colegi și prieteni și ocolit în același timp de cei care l-au agreat mai puțin sau deloc, Adi Nica a aniversat aseară două evenimente: ieşirea din sistem, adică ieşirea la pensie, şi lansarea unei cărţi, „Nemernicia unui sistem bolnav”. „Cartea face retrospectiva a două decenii şi jumătate în slujba Poliţiei şi a cetăţeanului. Am scris la ea vreo trei ani, sunt aspecte ale vieţii de poliţist, sunt diferite portrete de poliţişti, de hoţi, şi multe adevăruri care încă nu s-au spus!”, a dezvăluit autorul.

http://expressdebanat.ro/adi-nica-si-traian-berbeceanu-620x400

Cunoscut pentru felul lui foarte direct, pentru că nu s-a obosit să menajeze pe cineva, indiferent de gradele de pe umăr, un polițist desprins parcă din filmele americane, în care multe cazuri se rezolvă pe cont propriu, cu respectarea doar în parte a procedurilor impuse de statutul polițistului,Nica a spus-o și aseară pe față: „Într-adevăr, sistemul e bolnav, Ministerul de Interne e bolnav! De o perioadă de doi-trei ani, poliţiştii au început să iasă din rând şi să spună adevărul. Poliţiştii încep să vorbească, încep să scrie, pentru că, într-adevăr, sistemul este profund bolnav. Cei care suntem în interiorul sistemului ştim acest lucru. Cartea e scrisă şi pentru unii poliţişti care nu ştiu că o informaţie nu se culege nici de la teatru, nici de la bibliotecă, nici stând în faţa televizorului, o informaţie se culege din locurile şi mediile operative, mai pe înţelesul tuturor, dintre hoţi, plasatori, găzduitori şi târfe. Sunt unii poliţişti şi sunt şi şefi, sunt şi actualii în funcţie, care nu au văzut un hoţ decât la televizor sau când l-am adus la sediul Poliţiei. Ar trebui să se uite în oglindă mulţi dintre cei care sunt în fruntea nu numai a inspectoratului nostru, ci şi a Poliţiei Române, în general!”

Vasile Bucuci, fost vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Hunedoara, l-a onorat cu prezenţa pe bunul său prieten la un moment atât de emoționant și afolosit cuvinte la fel de dure la adresa capilor Poliției și chiar la adresa miniștrilor de interne. Titlul cărţii e binevenit, în MAI sunt nişte nemernici, începând de la cei care au fost miniştri de interne, şefi ai Poliţiilor române samd. Suntem o clasă socială care a avut foarte mult de suferit şi avem în continuare. Am curajul să afirm cu tărie că fiecare ministru care a fost din 95 încoace a fost puspolitic. În fruntea MAI nu au ce căuta miniştri politici!, a spus fostul polițist.

De la lansarea unei cărți cu un mesaj atât de dur la adresa sistemului nu putea lipsi fostul şef BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, cel care a dus o luptă incredibilă împotriva unui sistem profund corupt de clanurile și rețele mafiote. Berbeceanu a reușit chiar și aseară să-i facă pe unii capi ai acestui sistem să pună capul în pământ și să-și ascundă mâinile sub mese. «Nemernicia unui sistem bolnav» nu e un roman poliţist, e o carte cu poliţişti şi despre poliţişti. Eu am simţit pe pielea mea în foarte mare măsură nemernicia acestui sistem. Noi avem datoria să nu ne îmbolnăvim de la acest sistem şi să încercăm să-l vindecăm. Sunt convins că sistemul poate fi vindecat din interior. Nu-mi plac poliţiştii care poartă ghiul sau inel. Şi acum am văzut câţiva care au băgat mâna sub masă. Nu sunt un om care a învins un sistem, nu m-am luptat singur cu un sistem, mi-am dat sufletul și viața pentru sistemul ăsta și nu l-aș ponegri atât de tare. Este adevărat că sunt mulți nemernici și ticăloși în sistemul ăsta. Cu aceia m-am luptat eu! Unii oameni din sistem mi-au înscenat mie dosarul. Cred că noi suntem cei care putem să vindecăm sistemul, a spus Berbeceanu în fața unei săli pline de grade, dar și de tineri polițiști. După pensionarea lui Nica, e evident că mai toată lumea se bucură. Atât infractorii, cât și destui superiori și colegi de-ai lui. 

25 de ani într-un sistem bolnav, între hoți, plasatori şi târfe! „În MAI sunt nişte nemernici, de la miniştri de interne, la şefii Polițiilor!”

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673