7 plante recomandate pentru apartamente care purifica aerul de toxine

Plantele de apartament au o varietate de beneficii. Nu numai ca sunt bune pentru decoratiune, dar amplasate in locurile potrivite, pot oferi mai multa lumina incaperii, pot purifica aerul si pot crea o ambianta relaxanta, odihnitoare.

Studiile au demonstrat, deasemenea, ca aducerea verdelui in incaperi, poate ajuta la reducerea nivelului de stres ,elimina tensiunea, si chiar ajuta la o mai rapida vindecare.

Cele mai potrivite plante pentru astfel de utilizari, sunt:

1. Planta Aloe

Nu numai ca este planta cea mai potrivita pentru a calma arsurile solare, intepaturile sau taieturile, poate deasemenea sa detoxifice corpul si este potrivita pentru purificarea aerului.Aloe purifica aerul si de chimicalele care se gasesc in solutiile de curatat.Un aspect interesant, in cazul in care cantitatea de substante chimice nocive prezente  in aer devin excesive, pe frunzele plantei vor apare pete maro.

2. Sansevieria

Sau planta sarpelui (snake plant) este una dintre cele mai eficiente plante  pentru eliminarea dioxidului de carbon. De aceea,cel mai potrivit loc pentru cresterea acestei plante este dormitorul.

3. Iedera englezeasca

Potrivit NASA, iedera englezeasca este planta numarul unu cea mai potrivita pentru a fi crescuta in apartament datorita capacitatii sale uimitoare de  filtrare a formadelhidei, substanta toxica ce se poate regasi in produse de curatat, hartie igienica, servetele si alte produse de igiena personala.

4. Arborele de cauciuc

Acesta creste usor in conditii de iluminare slaba si climat mai rece. Planta este usor de intretinut si este un eliminator de toxine si purificator de aer puternic.

5. Palmierul Bambus

O planta atractiva si cu efect calmant, palmierul Bambus este in lista NASA top 10 plante care curata aerul, cu un scor de purificare de 8,4. Palmierul este destul de eficient in curatarea de benzen si tricloretilena.spathiphyllum_poisonous_dogs_65

6. Photos Auriu

Photos este o planta simpla dar frumoasa, care face parte deasemenea din lista NASA. Photosul auriu ramane verde chiar si atunci cand este tinuta intr-o incapere neluminata.  Poate fi crescuta si in locuri intunecate cum ar fi un garaj, si ar participa mult la purificarea aerului de acolo.

 

7. Crinul Peace

Aceasta planta frumoasa se intretine usor, se potrivesc locurilor umbroase si tinute la temperaturi mai scazute, iar aceseta pot reduce semnificativ nivelul de toxine din aer.

 

sursa: themindunleashed.org

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply