Aceia care se incred in intuitie si in emotii pot capata abilitatea de a prezice evenimente din viitor

Intelepciunea vine prin intuitie si transcende cunoasterea concreta, particulara. – Colin Turner

“O foarte mare incredere in intuitie si in emotii poate duce la previziuni mai exacte cu privire la o varietate de evenimente viitoare, potrivit unui articol din Journal of Consumer Research.

Toti oamenii intelepti sunt dotati cu intuitie. Ei stiu fara rationament sau analiza, ceea ce au nevoie sa stie “.-Alexis Carrel

Cercetarea a fost, deasemenea, prezentata la Scoala de Idei de Business din Columbia, la sfarsitul lunii februarie din 2012.

Cercetatorii au efectuat o serie de opt studii in care participantii la studiu au fost rugati sa prezica diverse rezultate viitoare, cum ar fi nominalizarile prezidentiale, castigatori ai diverselor emisiuni TV etc. In ciuda gamei diversificate de predictii, rezultatele din toate studiile au aratat in mod constant ca persoanele cu o mai mare incredere in ei au avut mai multe sanse de a prezice corect rezultatul final, decat cei cu incredere mai mica.

IntuitionIn studiile anterioare, cercetatorii au sugerat că educatia timpurie ar trebui sa se concentreze pe construirea de abilitati comportamentale, sociale si emotionale la fel de mult ca si construirea de abilitati academice. Eliberata de distragerea atenției, intuitia va interveni si va ghida eforturile in viata.

In timpul studiilor, cercetatorii au folosit doua metode diferite si anume de a manipula sau de a masura cat de multi indivizi s-au bazat pe sentimentele lor pentru a face predictiile.

Datorita naturii noastre emotionale si modulului in care acestea apar din mintea noastra inconstienta, din supercomputerul nostru intern, acestea au tendinta de a reflecta mai multe informatii decat mintea noastra rationala.

Indiferent de metoda utilizata, participantii care au avut incredere in sentimentele lor, in general, sau au fost indusi sa aiba incredere in sentimentele lor, experimental, au fost mai precisi in previziunile lor, comparativ cu participantii cu incredere mai mica in sentimentele lor si participantii dintr-un grup controlat.

Aceia care au crezut in sentimentele lor, au fost cu 25% mai precisi decat restul.

Profesorul Michel Pham concluzioneaza: “Cand ne bazam pe sentimentele noastre, ceea ce se simtim “a fi corect “sau “a fi gresit “, rezuma din toate cunostintele si informatiile pe care le-am dobandit in mod constient si inconstient despre lumea din jurul nostru”. 

 

 

Sursa: http://themindunleashed.org/2014/02/trust-intuition-emotions-can-accurately-predict-future.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply