Acest oras solar produce energie de 4 ori mai mare fata de cat consuma

Orasul autonom Sonnenschiff din Freiburg, Germania, este realizat in acest design solar creat inteligent si cuprinde o multime de panouri fotovoltaice bine punctate.Description: https://www.believeit.ro/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif

Pare o simpla strategie, insa designerii includ instalatiile solare ca pe o a doua varianta, sau mai rau, ca pe o eticheta. 

solarr

Solutia solara din Freiburg Schlierberg este raspunsul pt 3 intrebari: 1. Ce este ecologic, energetic si tehnic realizabil? 2.Ce este estetic si necesar pentru dezvoltarea urbana? 3. Ce este realist din punct de vedere economic? Raspunsurile au fost date si inovatia ideii de design a fost imediat recunoscuta.  Solutia a devenit un proiect in cadrul EXPO 2000. Solutia solara este un ansamblu de culori stralucitoare ale teraselor caselor si o cladire comerciala, denumita “Nava solara” (the Sun Ship). Are 11000 mp, 9 apartamente distribuite in 59 case, dintre care acoperisul “Navei solare”. Casele individuale au intre 75-167 mp, toate casele impreuna au peste 7850 mp, spatiu locuibil. Toate casele sunt proiectate ca emitand energie in plus, ele producand mai multa energie decat consuma, iar venitul suplimentar depaseste cu mult costurile reduse de munca. Toate casele sunt construite din lemn si alte materiale sanatoase, toate avand acoperis mare realizat din module fotovoltaice. Ideea schemei de culori a fost realizata de artistul Erich Wiesner, din Berlin.

Proiectul a inceput ca o viziune pentru intreaga comunitate. In total, 52 de case alcatuiesc un cartier ancorat la Sonnenschiff, o cladire rezidentiala si o cladire comerciala cu utilizare mixta.

Pentru mai multe detalii, vizionati materialul urmator:

 

Sursa: http://themindunleashed.org/2014/03/amazing-solar-city-produces-4-times-energy-consumes.html

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673