Adevaruri dure care va vor ajuta sa va treziti din iluzia Matrixului

Te-ai saturat sa plutesti aiurea prin Matrix? Esti pregatit sa inlaturi iluzia in care traiesti, ca pe o palarie veche?  Este timpul sa te trezesti din iluzie si sa cercetezi tot ce iti este oferit in fata.Banii sunt o pacaleala

” Viziunea occidentala spune, in esenta, ca progresul tehnologic este cea mai mare valorea si noi ne-am nascut pentru a consuma, a folosi la nesfarsit si a arunca resursele naturale, alte specii, si de multe ori, unii pe altii.  Cea mai mare libertate pe care ti-o ofera, e dreptul de a face cumparaturi…..cat mai multe. Este o lume de marfuri, nu entitati,  si expansiunea economica este masura principala a progresului.  Concurenta, luarea de la altii, sunt valori mai mari decat cooperarea, schimbul si donatiile. Profiturile sunt evaluate pe oameni. Aceasta este cea mai periculoasa dependenta din lume, nu numai din cauza impactului acesteia asupra omenirii, ci pentru ca submineaza rapid sistemele naturale care sustin biosfera. ” -Bill Plotkin

Nu este aspectul nostru cel mai evoluat care ne inseala in gandirea ca avem nevoie de bani pentru supravietuire, ci este aspectul nostru cel mai putin evoluat, cel  care ne inseala.

Pana cand nu vom putea invata “un limbaj mai vechi decat cuvintele”, si sa ne angajam din nou intr-o conversatie sanatoasa cu natura si universul, vom continua sa fim pacaliti de aspectele mai putin evoluate ale noastre. Cu cat aducem mai multa constientizare la aceasta disonanta cognitiva extrem de complicata, va fi mai mult posibil sa obtinem o lume  durabila din punct de vedere ecologic, economic si social.

Datoriile sunt o fictiune

“Exista doua moduri pentru a cuceri si subjuga o natiune. Una dintre ele este  sabia. Cealalalta este de datoria. “-John Adams

Din pacate, natiunea noastra a fost inrobita de datorii. Sistemul nostru actual nu este un sistem economic in totalitate, doar un sistem ecocidal; o uzura morala intrinseca de consum ostentativ.

Dar este greu a face oamenii sa inteleaga ceva, cand banii si in special datoriile, ii impiedica sa inteleaga asta.

Intrebati-va aceasta: “In cazul in care sistemul economic va cadea, vom stii cum sa ne comportam, cum sa actionam, cum sa apreciem, cum sa supravietuim, cum sa fim si cum sa iubim intr-o lume in care banii nu mai definesc relatiile?”

Media este manipulare

Corporatocracy“Orice dictator ar admira uniformitatea si ascultarea  mass-mediei din SUA” - Noam Chomsky

Mass-media a fost intotdeauna o metoda eficienta de a manipula oamenii. Noi suntem creaturi sociale, dar suntem, deasemenea creaturi psihologice. Aceasta combinatie ne face involuntar vulnerabili la puterea  sugestiei.

Cheia: Nu cred nimic din ceea ce auzi si doar jumatate din ceea ce vezi. Ramai circumspect si nu te increde in  autoritate. Ei nu au cel mai bun interes pentru noi.Ei vor doar contrloul asupra noastra si asupra banilor nostrii.

Devenim incet mai constienti de faptul ca mass-media corporativa ne minte. Dar ei stiu ca suntem constienti de acest fapt. Si noi stim ca ei cunosc acest aspect. Acest dezastru al unui proces, va continua pana cand vom ajunge sa ne mintim pe noi insine.

Guvernul este o corporatie

a529565637abd185c7e15dda7a92d74f48e98ec6” Sfârșitul democrației și înfrângerea revoluției americane va avea loc atunci când guvernul cade în mâinile instituțiilor de creditare” – Thomas Jefferson

Tocmai aceasta este ideea: nu traim in democratie. Corporațiile nu sunt oameni.E o capcana.

Trebuie sa fim mai inteligenti in tacticile noastre de mobilizare pentru modificarea si alocarea puterii in cadrul societatii noastre. Cum spunea cineva: “Cei care iubesc pacea trebuie sa invete sa se organizeze la fel de eficient ca si cei care iubesc razboiul.”

 

 

Sursa: http://themindunleashed.org/2014/05/4-harsh-truths-will-jolt-awake.html

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply