Argintul coloidal si proprietatile sale benefice asupra organismului uman

Popoarele antice foloseau recipiente din argint, in care pastrau alimentele si bautura, deoarece cunosteau proprietatile benefice ale argintului, care duc la purificarea hranei.

Beneficiile argintului în istorie

In vasele de argint se pastrau atat apa, laptele, uleiul, vinul, cat si a produselor cosmetice. Hrana aristocratilor era servita pe platouri de argint. Apa si vinul erau baute din pocale de argint. Imparatii Chinei obisnuiau sa manance cu betisoare de argint. Veneţienii transportau apa, vin si ulei in rezervoare de argint, pentru a le conserva. Oastea lui Alexandru Macedon transporta apa in recipiente argintate, iar ofiterii beau apa numai din vase de argint. Acum 4000  de ani medicii chinezi foloseau in acupunctura ace de argint. Celebrul medic şi alchimist Paracelsus îl utiliza ca ingredient secret în remediile contra infecţiilor.

Redescoperirea argintului coloidal in medicina a inceput in 1970. Larry C. Ford de la Scoala de medicina U.C.L.A. a realizat o serie de teste de laborator care au dovedit capacitatea argintului de a distruge bacterii ca: Streptococcus pyogenes, Staphylococcus Aurcus, Neisseria gonoree, Gardnerella vaginalis, Salmonella typhi, si alti agenti patogeni enterici si fungicide. Dr. Harry Margraf din St. Louis a concluzionat ca argintul coloidal este cel mai bun antiseptic natural, fara efecte adverse care se poate folosi in chirurgie pe suprafete mari si chiar in fabricarea instrumentajului chirurgical.

In corpul uman exista argint in cantitati foarte mici in celule, creier, sistemul nervos, sistemul endocrin, oase.

Citez de pe http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=5796:

Pentru a înţelege cum acţionează argintul electrocoloidal, trebuie să înţelegem starea de boală. Organismul uman întâlneşte agenţi patogeni şi alte entităţi străine în permanenţă. Când trupul este sănătos, acesta menţine un nivel de pH optim şi un mediu bogat în oxigen. PH-ul din interiorul celulelor este în mod normal alcalin, de 7,2 – 7,4. Totuşi, când o fiinţă nu menţine un mediu sănătos în corp, pH-ul intracelular începe să scadă. Acest fapt reduce potenţialul electric al celulei, iar ca răspuns scade şi nivelul de oxigen. Agenţii patogeni aflaţi în corp vor ataca celulele slăbite şi se vor instala acolo. Organismele care induc boala şi atacă aceste celule slăbite nu pot mai supravieţui în celule sănătoase care îşi revin şi au din nou un fluid intracelular cu pH peste 6,9. Sarcina electrică pozitivă joacă un rol important în procesul de revenire a pH-ului.

Atunci când ajung în zonele cu infecţii, trilioanele de ioni de argint în stare electrocoloidală, fiecare având o sarcină electrică pozitivă, modifică mediul electromagnetic şi corectează potenţialul electric celular.
Prin electricitatea pe care o aduce în corp, argintul electrocoloidal este de asemenea un catalizator cheie în producerea de oxigen şi de alţi nutrienţi necesari pentru celule. Organismele care induc boala nu pot supravieţui într-un mediu bogat în oxigen, astfel că pur şi simplu mor şi sunt apoi eliminate.

Aşadar, acţiunea terapeutică a ionilor pozitivi de argint nu este direcţionată restrictiv, fiind valabilă doar în anumite boli, aşa cum se petrece în cazul majorităţii medicamentelor de sinteză, ci este o acţiune universală, specifică structurii celulare. Acest lucru explică de ce argintul electrocoloidal are un spectru atât de larg de acţiune.

Cercetările ştiinţifice au arătat că atunci când sunt prezenţi ionii de argint încărcaţi pozitiv, se creează energie electromagnetică în şi în jurul celulelor. Agenţii patogeni sunt astfel „dezactivaţi” şi totodată are loc o reîntinerire remarcabilă a ţesuturilor. Argintul echilibrează viaţa moleculară complexă a diferitelor sisteme ale corpului şi ajută la vindecarea rapidă, oricând este necesar.

Acolo unde fluxul bioelectric a fost alterat datorită diferitelor toxine, restabilirea unui flux electric normal permite corpului să se detoxifice, iar câmpul electromagnetic al trupului este refăcut. ADN-ul din fiecare celulă este readus la o stare optimă de funcţionare de către fluxul de energie electromagnetică, ceea ce are un efect profund de regenerare asupra ţesuturilor.

Durerea şi boala rezultă dintr-o întrerupere a biocurentului care curge în mod normal prin corp la o tensiune de 50 – 70 milivolţi. Ionii de argint acţionează ca un superconductor care creează punţi peste „găurile” electrice şi reface potenţialul electric la nivel celular, permiţând existenţa unui flux de curent sănătos. Atunci când corpul electromagnetic este refăcut, acesta permite oxigenului şi nutrienţilor esenţiali să intre în celule şi să susţină o viaţă celulară normală.

Putem spune că argintul coloidal este un fel de baterie mobilă independentă, ale cărei particule se mişcă prin corp, refăcând forţa vieţii peste tot pe unde ajung.

Într-o înghiţitură de apă energizată cu argint coloidal ionic există trilioane de ioni de argint. În urma ingerării, se produce o creştere generală a energiei electrice pozitive a corpului, oxigenul şi alţi nutrieţi putând astfel să pătrundă mai uşor în celule, unde optimizează  funcţiile celulare şi declanşează procese de detoxifiere. De asemenea, cercetările doctorului american Robert Becker au evidenţiat că argintul are efectul de a readuce celulele canceroase, încărcate negativ, la starea lor normală, de celule sănătoase. “

Argintul se poate folosi pentru uz intern sau extern. Pentru uz extern se aplica picaturi in ochi, gargara sau direct pe plagi, arsuri, eczeme, infectii sau inflamatii ale tegumentului, muscaturi de insecte.

Indicatii:

– stari inflamatorii, febrile, infectii diverse, stari de imunitate scazuta

– boli infectioase de origine virala si bacteriana (de exemplu infectii urinare, gripa, hepatita, herpes etc.), boli cronice si acute ale cailor respiratorii

– afectiuni dermatologice (dermatomicoze, eczeme, furunculoze, intepaturi de insecte, arsuri de diverse grade)

–  infectii ale tubului digestiv, fermentatii intestinale

– afectiuni oftalmologice (conjunctivite, urcior, etc.)

Doctorul  Bob Beck afirma ca: Fără a exagera, poate că e timpul să recunoaştem că argintul coloidal nu este numai cea mai sigură doctorie de pe pământ, dar şi cea mai puternică!”. Deasemenea testele de laborator au demonstrat faptul ca argintul coloidal omoara majoritatea bacteriilor, fungilor, parazitilor si a virusurilor in 2-6 minute de la contact.

Totusi, abuzul de argint este toxic, deoarece fiind un metal, luat in doze mari, poate provoca reactii adverse. Vorba “leacul nu-i cu sacul” se potriveste de minune in acest context.

 

 

Surse:

http://revista-tratamente-naturiste.ro/

http://remediesnaturist.com/

http://www.ayurveda-sibiu.20m.com/

http://yogaesoteric.net/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply