Asemanari intre noul presedinte american Donald Trump si fostul presedinte Kennedy

Discursurile antisistem arhicunoscute ale lui Trump nu mai socheaza pe nimeni, el a fost ferm in declaratii atat in campanie cat si in discursul de la inaugurarea sa ca presedinte al Americii. Insa, discursul sau  a iritat elitele :

Astazi, nu se realizeaza doar un transfer de putere de la o administratie la alta sau de la un partid la altul. Astazi transferam puterea din Washington D.C. catre voi, poporul! Prea mult timp un mic grup din capitala s-a bucurat de beneficiile guvernarii, in timp ce costurile au fost pe umerii poporului. Washington a prosperat, dar oamenii obisnuiti nu au avut parte de aceasta bogatie. Politicienii au prosperat, dar slujbele au disparut, fabricile s-au inchis. Sistemul s-a protejat, dar nu i-a protejat si pe simplii cetateni. Victoriile politicienilor nu au fost si victoriile voastre, triumfurile lor nu au fost si triumfurile voastre si, in timp ce ei sarbatoreau in capitala, erau prea putine motive de bucurie pentru familiile dezavantajate din toata tara. Sunt mame si copii blocati in saracie. Acest masacru american se opreste aici si acum!” a spus Donald Trump.

 

Acest tip de discurs mi-a amintit de fostul presedinte Kennedy, care, dupa ultimul sau discurs, a fost ucis de elite:

Doamnelor si domnilor

   Cuvantul “secret“ este inadmisibil intr-o societate libera si deschisa iar noi ca popor, intrinsec cat si din punct de vedere istoric suntem impotriva societatilor secrete, a juramintelor secrete si a procedurilor secrete. Pentru ca exista impotriva noastra o conspiratie monolitica si crunta care se bazeaza in principal pe modalitati ascunse pentru a-si extinde sfera de influenta se bazeaza pe infiltrare in loc de invadare, pe subversiune in loc de alegeri, pe intimidare in loc de libera alegere. Este un sistem care a comasat vaste resurse umane si materiale pentru cladirea unei masinarii strans unite si foarte eficienta ce uneste operatiuni militare, diplomatice, de informatii, economice, stiintifice si politice. Operatiunile sale sunt ascunse, nu publicate, greselile sale sunt ingropate, nu puse pe prima pagina, criticii sai sunt redusi la tacere, nu laudati. Nici o cheltuiala nu este pusa sub semnul intrebarii, nici un secret nu este dezvaluit. De aceea judecatorul atenian Solon, a decretat ca fiind ilegal pentru orice cetatean sa se sustraga unei controverse. Va cer ajutorul pentru sarcina foarte grea de a informa si alerta poporul american, increzator ca impreuna cu ajutorul vostru, omul va fi ce a fost destinat sa fie,  liber si independent.“  

Donald Trump la fel ca si Kennedy, a promis ca nu va lua nici un dolar din salariul ce i se cuvine pentru functia pe care o va ocupa de la data de 20 ianuarie 2017.

„Nu accept salariul, nu voi lua niciun dolar. Nu e important pentru mine”, a declarat Trump, potrivit CBS News. Salariul anual acordat presedintelui SUA este de 395.000 de dolar.

trump-kennedy

 

In ceea ce o priveste pe Melania Trump, sotia presedintelui, aceasta a defilat intr-un plin de decenta si rafinament, iar ceea ce a ales sa poarte se aseamana foarte mult cu ceea ce a purtat Jacqueline Kennedy la inaugurarea sotului sau in 1961:

jackie-o-melania-trump-split-tease-today-170120_0b25971532733a4fcfbfbd7e9b8f63c7.today-inline-large

 

Ramane de vazut daca Donald Trump va reusi sa duca la indeplinire tot ceea ce a promis, inainte de a fi discreditat sau ucis la fel ca si Kennedy.

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673