Beneficiile pe care le aduce Arta asupra sanatatii noastre

Scriam intr-un articol anterior ARTA FOLOSITA CA ARMA IN RAZBOIUL POITIC , ca arta este un instrument puternic pentru trezirea constiintei si eliberare. Arta este un manifest, insa poate fi folosita atat in scopuri bune cat si in alte interese. In acest articol am sa prezint cateva argumente cu privire la beneficiile pe care le aduce Arta asupra sanatatii.

Beneficiile asupra creierului si sanatatii mintale:

1. Arta te face mai atent. Leonardo da Vinci a spus, “Pictura cuprinde toate cele zece functii ale ochiului, care sunt:  intuneric, lumina, corp si culoare, forma si localizare, distanta si apropiere, miscare si odihna. ” Creand arta,  va ajuta sa invatati sa” vedeti “prin concentrarea pe detalii si acordand mai multa atentie mediului inconjurator.

2. Arta stimuleaza imaginatia. Daca te consideri o persoana creativa, iti poti imbunatati abilitatile creative care te poseda deja. Daca esti mai mult cu logica decat cu creatia, creand arta, iti va stimula creativitatea si imaginatia.

3. Arta imbunatateste abilitatile de rezolvare a problemelor.  Spre deosebire de matematica, nu exista un singur raspuns corect in arta. Arta incurajeaza gandirea libera  si va  permite sa veniti cu propria solutie unica.

4. Arta creste stima de sine si ofera un sentiment de implinire.Art-is-Medicine-Poster-2012-Web-1

5.Arta reduce stresul. Pictura, sculptura, desenul, fotografia sunt hobby-uri relaxante si revigorante care poate reduce nivelul de stres si conduce la o imbunatatire generala a bunastarii.

6. Arta imbunatateste abilitatile cognitive si de memorie chiar si pentru persoanele cu afectiuni grave ale creierului. Dr. Arnold Bresky este un medic care a creat un program  numit “Brain Tune Up”, care utilizeaza terapia prin arta pentru pacientii care sufera de Alzheimer si dementa . El a observat o rata de succes de 70% in imbunatatirea amintirilor pacientilor sai. El crede ca prin desen si pictura, li se conecteaza emisferele reapta si stanga ale creierului si se dezvolta  noi celule ale creierului.

Pe langa faptul ca a ajutat pacientii cu dementa si Alzheimer, arta folosita ca terapie a ajutat cu succes persoanele care sufereau de  anxietate, depresie, PTSD, dureri cronice, cancer, hipertensiune arteriala, tulburare bipolara, si alte afectiuni grave de sanatate.

Acest videoclip prezinta cateva exemple din viata reala in care arta ajuta la imbunatatirea sanatatii:

 

Sursa: http://earthweareone.com/the-healing-power-of-art/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply