BIBLIA SI STIINTA: Legatura dintre Geneza si crearea Universului conform teoriei Big Bang

“Dacă este vreun lucru despre care s-ar putea spune: „Iată ceva nou!”, demult lucrul acela era şi în veacurile dinaintea noastră”. – Eclesiastul 1,10

“Mi-am pus inima să cercetez şi să adâncesc cu înţelepciune tot ce se întâmplă sub ceruri: iată o îndeletnicire plină de trudă la care supune Dumnezeu pe fiii oamenilor”. – Eclesiastul 1,13

“Am văzut tot ce se face sub soare; şi iată că totul este deşertăciune şi goană după vânt”. – Eclesiastul 1, 14
“Mi-am pus inima să cunosc înţelepciunea şi să cunosc prostia şi nebunia. Dar am înţeles că şi aceasta este goană după vânt”. – Eclesiastul 1, 17
“Căci unde este multă înţelepciune este şi mult necaz, şi cine ştie multe are şi multă durere”. – Eclesiastul 1, 18

Iar din Psalmii 90 : 2,3,4 citez :

“Inainte ca sa se fi nascut muntii si inainte ca sa se fi facut pamantul si lumea, din vesnicie in vesnicie, Tu esti Dumnezeu!

Tu intorci pe oameni in tarana si zici: “Intoarceti-va, fiii oamenilor!”

Caci inaintea Ta, o mie de ani sunt ca ziua de ieri, care a trecut, si ca o straja din noapte.”

Geneza spune ca Pamantul si universul au fost create in 6 zile. Oamenii de stiinta spun ca a avut loc acum 15,75 de miliarde de ani. Desi descoperirile facute de fizicieni cu privire la autenticitatea Universului par a fi in dezacord cu ceea ce e scris in Biblie, au totusi o legatura pe care am sa o explic mai departe.

Timpul in sine este pereceput diferit in functie de observatori cu sisteme de referinta diferite. Timpul este perceput diferit in Univers fata de cum este perceput pe Terra. Este vorba de dilatarea timpului.

 De pe  .ziare.com citez :
“Cel mai clar exemplu de dilatarea timpului de pana acum este al ceasurilor atomice sincronizate la femtosecunda (0.000000000000001 secunde sau 10 la puterea -15) puse fiecare in avioane supersonice care se deplaseaza la viteze diferite. In avionul care zboara mai repede, ceasul ramane in urma fata de celalalt, deci timpul “se dilata”.
Ca o consecinta, Paul Langevin a propus paradoxul gemenilor. Un geaman devine astronaut si pleaca in cosmos cu o naveta care zboara aproape de viteza luminii pentru cateva minute. La intoarcerea, pe Pamant astronautul revine neschimbat dupa cele cateva minute de zbor cosmic, si isi gaseste fratele batran si lumea schimbata, pentru ca timpul s-a scurs diferit pentru cei doi.Partea interesanta este ca omul si instrumentele sale nu pot percepe exact dilatarea timpului, numai raportandu-se la alte repere din afara sistemului lor de referinta.
Cele mai precise masuratori ale dilatarii timpului, realizate de cercetatorii de la NIST
Si totusi cercetatorii americani de la NIST au observat unele aspecte al relativitatii, si anume ca timpul trece mai incet atunci cand corpul de proba se deplaseaza cu aproximativ 20 de mile pe ora, folosind o scara mult mai inteligibila de masurare, rezultatele depasind toate masuratorile anterioare efectuate la viteze mult mai mari folosind aeronave cu jeturi propulsoare.”
Pentru a intelege aceste 6 zile trebuie sa identificam sistemul de referinta unde se desfasoara. Intinderea spatiului si a timpului datorita extinderii universului la randul sau, a intins distanta dintre amplitudinile de unda ale radiatiei de fond. Trecerea timpului imediat dupa Big Bang se petrecea la o rata de un trilion de ori mai rapid decat in prezent. Ce s-a intamplat in fiecare din cele 6 zile ale Genezei au fost relatate pe baza trecerii timpului masurata de ceasul cosmic asa cum a avut loc la acea vreme.
Asadar, dupa cateva calcule, reiese faptul ca cele 6 zile ale creatiei, in sistemul nostru de referinta, reprezinta cate o etapa care arata o parte din timp de la Big Bang pana in prezent cu sase dublari ale dimensiunii Universului si de un bilion de ori marimea dimensiunii Universului:
Prima zi : 8 miliarde de ani
A doua zi: 4 miliarde de ani
A treia zi: 2 miliarde de ani
A patra zi: 1 miliard de ani
A cincea zi: 500 milioane de ani
A sasea zi:  250 milioane de ani
Astfel, din perspectiva noastra, din prezent, va rezulta 15,75 de miliarde de ani ca fiiind varsta Universului sau 6 zile, masurate de ceasul cosmic. Iar aceasta este o observatie stiintifica bazata pe dovezi stiintifice.
 Day-Big-bang-and-Biblical-day
Sa luam ce spune stiinta ca s-a intamplat in timpul acestor perioade de timp si ce spune Geneza :
Ziua 1 :
 • 1 La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul.
 • 2 Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric, şi Duhul lui Dumnezeu Se mişca pe deasupra apelor.
 • 3 Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Şi a fost lumină.

Stiinta spune ca : Ziua intai ar fi inceput cu 15 miliarde in urma si s-a incheiat cu 7 miliarde in urma. La momentul Big Bang-ului, tot ceea ce ar putea fi vreodata, tot ceea ce constituie quarcii, protonii, neutronii, electronii din care e format tot ce exista acum la fel ca si timpul si spatiul au fost create . Pamantul exista doar sub forma de praf de stele care mai tarziu s-a inchegat in planeta. In ceea ce priveste versetul “sa fie lumina!” , Big Bang`ul apare ca si o explozie si fulgerari de lumina. Insa pana la momentul exploziei, acesta a fost o minge de plasma densa, era intuneric total. Atat stiinta cat si Biblia confirma aceste fapte.

Ziua 2 :

 • 6 Dumnezeu a zis: „Să fie o întindere între ape, şi ea să despartă apele de ape.”
 • 7 Şi Dumnezeu a făcut întinderea, şi ea a despărţit apele care sunt dedesubtul întinderii de apele care sunt deasupra întinderii. Şi aşa a fost.
 • 8 Dumnezeu a numit întinderea cer. Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a doua.

In urmatoarele miliarde de ani s-a format galaxia noastra, Calea Lactee, soarele, planeta,

Ziua 3 :

 • Dumnezeu a zis: „Să se strângă la un loc apele care sunt dedesubtul cerului şi să se arate uscatul!” Şi aşa a fost.
 • 10 Dumnezeu a numit uscatul pământ, iar grămada de ape a numit-o mări. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
 • 11 Apoi Dumnezeu a zis: „Să dea pământul verdeaţă, iarbă cu sămânţă, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor şi care să aibă în ei sămânţa lor pe pământ.” Şi aşa a fost.
 • 12 Pământul a dat verdeaţă, iarbă cu sămânţă după soiul ei şi pomi care fac rod şi care îşi au sămânţa în ei, după soiul lor. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.

In urma cu 3,8 miliarde de ani Pamantul s-a racit, s-a format apa in stare lichida, apar primele plante si viata animala, fotosinteza si bacteriile.

Ziua 4 :

 • Dumnezeu a zis: „Să fie nişte luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie nişte semne care să arate vremurile, zilele şi anii;
 • 15 şi să slujească de luminători în întinderea cerului, ca să lumineze pământul.” Şi aşa a fost.
 • 16 Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători, şi anume: luminătorul cel mai mare ca să stăpânească ziua, şi luminătorul cel mai mic ca să stăpânească noaptea; a făcut şi stelele.

Intre 1,75 miliarde de ani si 750 milioane de ani a inceput sa creasca concentratia de oxigen, atmosfera incepea sa devina translucida, iar soarele, luna si stelele apareau pentru prima data pentru suprafata Pamantului.

Ziua 5 :

 • Dumnezeu a zis: „Să mişune apele de vieţuitoare şi să zboare păsări deasupra pământului pe întinderea cerului.”
 • 21 Dumnezeu a făcut peştii cei mari şi toate vieţuitoarele care se mişcă şi de care mişună apele, după soiurile lor; a făcut şi orice pasăre înaripată după soiul ei. Dumnezeu a văzut că erau bune.

Initial, viata in ocean era dominanta si apoi a venit era Cambriana, acum 500 si ceva de milioane de ani in urma, cand au aparut specii ale animalelor terestre.

Ziua 6 :

 • Dumnezeu a zis: „Să dea pământul vieţuitoare după soiul lor, vite, târâtoare şi fiare pământeşti, după soiul lor.” Şi aşa a fost.
 • 25 Dumnezeu a făcut fiarele pământului după soiul lor, vitele după soiul lor şi toate târâtoarele pământului după soiul lor. Dumnezeu a văzut că erau bune.
 • 26 Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”

Acum 250 de milioane de ani a fost o extinctie in masa. 90% din viata de pe Pamant a aparut. Acela a fost evenimentul din Permian-Triasic. Cam cu 250 de milioane in urma au aparut dinozaurii dominand viata pe Pamant aproximativ 150 milioane de ani.

Astfel, stiinta din spatele Bibliei incepe sa fie confirmata de fizicieni iar pe parcurs vom descoperi ca toate raspunsurile se afla scrise in Biblie.

 

surse:

Geneza

The Genesis Code

One thought on “BIBLIA SI STIINTA: Legatura dintre Geneza si crearea Universului conform teoriei Big Bang

 • May 14, 2017 at 16:13
  Permalink

  Si daca ziua creatiei nu a a vut 24 de ore, logic de altfel, o intrebare ar fi: care este si cat ar trebui sa dureze cea de-a 7 zi, ziua declarata zi sfanta si de odihna de catre Dumnezeu(i)Creator(i)?

  Reply

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673