Calatoreste singur

Sunt momente cand vrei sa iei o pauza, sa lasi in urma lucrurile cu care esti mult prea obişnuit, sa descoperi lumea din anumite puncte de vedere si sa incerci sa te redescoperi pe tine insuti, intarindu-ti spiritul. Sa te bucuri de locuri, de oameni, si totodata sa acumulezi vaste cunostine, sa iti cunosti limitele si sa incerci sa le depasesti.

Calatoria de unul singur este o experienta unica, traita individual. In timpul calatoriei, mereu vei sfarsi cunoscand oameni carora le place deasemenea sa calatoreasca si sa exploreze locuri, la fel ca si tine.

In plus, cu cat treci mai mult peste obstacolele intalnite, cu atat mai puternic te vei simti, ca ai reusit sa treci peste de unul singur.

200107-omag-travel-600x411

Este important ca in timpul calatoriei, sa tratezi oamenii  cu respect, incercand sa te implici in cultura lor, vazand lumea si din perspectiva lor. Pe multi, frica de crime si terorism ii impiedica sa calatoreasca singuri sau sa-si aleaga anumite destinatii, aici fiind vorba de alegerea destinatiei potrivite. Deasemenea, sunt anumite site-uri ( GlobalFreeloaders.com  , https://www.couchsurfing.org/ ) care contin liste cu sute de oameni dispusi de a caza gratis straini, ceea ce am auzit ca s-ar intampla si in Romania. Aceste site-uri ajuta calatorii singuri sa selecteze in siguranta locuri, unde pot sta alaturi de localnici, implicandu-se in activitatile lor zilnice.

Oct Travel Blogger 1

Cateva motive pentru a calatori singur:

1. Esti indepenedent, faci tot timpul ceea ce vrei, nedepinzand de dorintele altora, ci concentrandu-te asupra alor tale

2. Calatoria de unul singur te ajuta sa iti intaresti increderea in tine si sa-ti dezvolti abilitatile de comunicare

3. Poti oricand sa iti schimbi planurile

4. Iti vei cunoaste potentialul si vei cunoaste noi laturi ale tale, iti vei dezvolta noi abilitati, in functie de necesitatile care vor aparea pe parcurs

5. Dupa calatorie vei fi mai fericit cu tine insuti si te vei aprecia mai mult

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply