Capcanele cursurilor ezoterice si oculte. Ocultismul si practicile pagane

In primul rand, cursurile pentru astfel de initieri sunt adeseori exorbitante, participantilor li se cer preturi ajungand pana la salariul minim pe economie pentru participarea la cateva sedinte. In aceste sedinte, participantilor le sunt induse mesaje subliminale, folosindu-se de mantre si alte practici din cadrul cursului, pe scurt li se spala creierele.

Multi dintre cursanti se plang de modul in care au fost tratati de acesti mari maestrii, punandu-le in pericol sanatatea psihica si chiar fizica, fiind condusi de incertitudini, confuzii, probleme de incredere in sine, atacuri de panica etc. Acesti spirituali si “evoluati” sunt de fapt sarlatani care-si construiesc averi din cursurile care le pun la dispozitie masei de oameni condusi de aceasta moda new-age,  care, in fapt, provine din vechile practici pagane.

Dupa participarea la aceste cursuri, victimele, pe langa faptul ca au dat o gramada de bani, i-au dat si fara folos, deoarece acestia nu capata nicio putere sau capacitate speciala, iar “miracolele” celor care considera ca practicile le-au fost de ajutor, sunt defapt, doar credintele si efectul placebo, care le pot schimba mentalul. Iar profitori sunt tot mai multi, chiar cu diplome luate pe banda, iar acum oricine poate deveni “mare maestru” dupa cateva initieri.

New age este cea mai inselatoare si daunatoare filozofie din prezent. Este incolacita nu numai in vrajitorie si satanism, este raspandita si in cultele asa zis crestine, iar in Romania, prinde din ce in ce mai mult teren, din cauza ratacirii spirituale induse ale romanilor. Din cauza naivitatii si dorintei oamenilor de a se afirma, sau de a-l cauta pe Dumnezeu (pt ca sunt si foarte multi asa zisi credinciosi care recurg la astfel de practici), sau care doresc sa parcurga un  drum mai spiritual, aceste practici  oculte, isi cladesc tot mai mult radacini in sufletele ratacite ale naivilor.

Adeptilor li se spune sa-si trezeasca constiinta divina prin meditatii transcendentale, yoga, hipnoza, diverse vizualizari etc. Ceea ce majoritatea nu intelege, este ca acesta este acelasi lucru pe care satan i-a spus Evei in gradina Edenului:  “Vei fi ca Dumnezeu” (Geneza 3: 4,5). Nimeni nu este zeu.

Pe scurt, miscarea New Age nu este un nou cult sau a o noua organizatie, ci o directie filosofica care imbină idei de la mai multe culte orientale si religii cu medii pagane antice. Noul Ageism este o forta majora in curs de dezvoltare a “unei singure religii mondiale”, pentru o Noua Ordine Mondiala.  Puterea si prevalenta ideilor New Age patrunde in lume, si prin tot mai multe religii. Putini din scena religioasa inteleg schema si nu imbratiseaza astfel de practici satanice.

263

 

Ocultismul: o religie cu o mie de ritualuri

1. Ezoterism si exoterism. Diferente, principii si clasificari in ocultism. O introducere la ce inseamna defapt stiintele oculte, de la sincretismul teosofic New Age la reconstructia neo-pagana.

2. Mantica. Introducere in Tarot si tarologie.

3. Magia. Expunere asupra diverselor forme de channeling si initieri: wicca, neo-samanism, telesma (confectionarea amuletelor).

4. Societati secrete. Masoneria si ritualurile ei, rozacrucienii – rolul lor in istoria francmasoneriei.

 

Recomandari: Magia – o practica periculoasa

Distrugerea spiritualitatii duce la pierderea identitatii nationale- agresiune pentru subjugarea spirituala a Romaniei

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply