Cateva lucruri de amintit atunci cand crezi ca nu esti suficient de bun

“Nu ne putem uri pe noi insine, intr-o versiune in care ne putem iubi”- Lori Deschene

1. Oamenii cu care te compari, care se compara la randul lor cu altii

Noi toti ne comparam cu alte persoane, dar pot sa va asigur ca oamenii care par sa aiba totul, nu au. Cand te uiti la ceilalti printr-o “lentila” a compasiunii si intelegerii, mai degraba decat sa judeci si sa fi invidios. Esti mai in masura sa-i vezi asa cum sunt – fiinte umane.  Sunt fiinte umane perfecte si frumoase in felul lor, care trec prin aceleasi provocari universale, prin care trecem cu totii.

2. Mintea ta poate fi inselatoare

Intr-un citat se zicea:  “Nu crede tot ceea ce gandesti“. Acel citat a schimbat complet modul in care reactionam cand imi treceau prin minte ganduri descurajatoare, iritante, destructive. Este pana la urma si epuizant sa dam energie gandurilor negative.

3. Este mai mult bine in tine, decat este neinregula cu tine

Ca cineva care uneori tinde sa mareasca toate defectele mele, ajuta sa-mi amintesc ca exista o multime de lucruri care-mi plac despre mine, cum ar fi faptul ca traiesc si respir, si sunt capabil sa deschid noi cai de fiecare data cand fac o alegere.

4. Ai nevoie de iubire atunci cand simti ca o meriti cel mai putin

Este mai dificil sa acceptam iubire si intelegere din partea altora, atunci cand suntem intr-o stare de depresie, anxietate. Dar adevarul este ca iubirea este cel mai mare dar pe care il putem primi in acele momente.

5. Trebuie sa accepti pe deplin si sa faci pace cu “ACUM”, inainte sa gasesti si sa te simti multumit cu “mai tarziu”

Nu te poti simti pe deplin fericit cu “unde vei merge” inainte sa poti accepta, recunoaste si aprecia “unde te afli”.Imbratiseaza si fa pace cu locul unde te afli, iar calatoria ta spre ceva nou, va fi mult mai linistita si plina de satisfactii.

59660-Start-Loving-Yourself6. Concentreaza-te pe progres, mai degraba decat pe perfectiune, si pe cat de departe ai ajuns, mai degraba decat pe cat mai departe mai am de mers

Una dintre cele mai mari cauze ale auto-dezgustului este nevoia arzatoare de a obtine ceva. Lupta pentru succes si sa ne “proiectam” unde vrem sa ajungem, este o realizare in sine,indiferent de cate ori cadem.

7. Nu poti uri calea inspre iubirea de sine

Reprosandu-ti mereu cat de mult gresesti, nu te va face mai de succes. Spunandu-ti ca nu traiesti la intregul tau potential, nu te va ajuta sa ajungi la un potential mai mare.

Stiu ca suna aproape enervant de simplu, dar singura modalitate de a ajunge la iubirea de sine, este de a te iubi indiferent  cine esti, unde esti, ce faci.

Esti destul, atat cat esti. Iubirea de sine va fi mai usor de obtinut, de fiecare data cand vei reflecta asupra acestor ganduri.

Cititi si : DE CE SA VA IUBITI PE VOI INSIVA

 

Sursa: http://themindunleashed.org/2014/07/7-things-remember-think-youre-good-enough.html

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply