Cateva lucruri pe care ar trebui sa le stiti despre visarea lucida

Aici sunt prezentate cateva lucruri pe care, probabil,multi dintre voi nu le stiati despre visarea lucida, capacitatea de a fi constient in timpul viselor.

1. Primele vise lucide au fost inregistrate de vechii egipteni.

Potrivit lui Jeremy Naydler, autorul volumului “Templul Cosmosului” : “Conform experientei sacre a egiptenilor antici, ei au crezut in 3 corpuri: Corpul cadavru, Ka (corpul fizic viu) si Ba (sufletul).  Ba a fost de multe ori reprezentat în hieroglife ca o pasare cu cap de om plutind deasupra corpului adormit.”

Naydler noteaza in continuare: “Ba este persoana, dar sub o alta forma.Ba ar putea fi definit ca individual, inafara corpului.”

2.Una din cinci persoane au experienta visului lucid odata pe luna sau mai mult

In 1988, Snyder & Gackenback au realizat un studiu stiintific, in care au gasit faptul ca 20% dintre oameni au sustinut ca au in mod frecvent, vise lucide, in timp ce 50% au zis ca au experimentat cel putin o data in viata, visarea lucida.

Deci,luciditatea nu este atat de rara, chiar daca cei mai multi dintre oameni nu cunosc denumirea tehnica. Pare destul de normal sa aveti control spontan in vise. Aceasta experienta este foarte dezvoltata la copii.

3. Cand va inchideti ochii intr-un vis lucid, va puteti trezi

4. Cei care experimenteaza visarea lucida, pot comunica cu lumea de dinafara

In 1975, psihologul britanic Keith Hearne a realizat o premiera mondiala: a inregistrat miscarile ochilor lui Alan Worsley, in timp ce acesta experimenta un vis lucid. Crucial, cei doi barbati au fost de acord in prealabil asupra unui model stabilit de semnale a mișcarii ochilor. Prin miscarea ochilor in visul lucid, Worsley a fost capabil sa comunice cu Hearne, in lumea exterioara, in timp ce el era in vis.

Acest experiment remarcabil a dovedit, pentru prima data, ca constiinta in vise este  intr-adevar reala.

5. Luciditatea apare dintr-o parte speciala a creierului

Neurologul J Allan Hobson  a teoretizat despre ceea ce se intampla in creier atunci cand un visator devine lucid.  In primul rand, recunoastem ca visam, iar acest lucru stimuleaza cortexul prefrontal dorsolateral, partea creierului care este responsabila de constiinta de sine si de memorie.Aceasta zona este, de obicei dezactivata in timpul somnului REM.

6. Visele lucide pot fi catalogate drept o stare de constiinta

Munca lui Susan Blackmore scoate in evidenta o alta caracteristica importanta a luciditatii: ar putea fi o stare speciala de constiinta distincta de oricare alta stare.

Cititi si: https://www.believeit.ro/visarea-lucida/

Aici este o diagrama realizata de Peter Casale, pe baza concluziilor lui Blackmore si teoriilor existente ale constiintei umane.

states-of-consciousness

 

7. Anumite vitamine cresc intensitatea viselor

Este vorba despre vitamina B6,  care joaca un rol esential in creier si in functionarea nervilor.

Deci, ce se intampla in corp cand luati acest supliment? Vitamina B6 transforma triptofanul in serotonina, care produce vise mult mai vii.

8. Orgasmele din visele lucide pot fi reale

Oamenii de stiinta au descoperit ca orgasmele lucide pot fi insotite uneori de un raspuns fizic real, inclusiv cresterea frecventei cardiace, modificari in tesutul vascular si alte reactii musculare.

9. Meditația este legata profund de constiinta de sine din vise

Exista o legatura dovedita stiintific intre meditatie si vise lucide.

 

sursa: http://themindunleashed.org/2014/01/10-things-didnt-know-lucid-dreaming.html

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply