Cateva motive de ce casele din pamant sunt minunate

Casele din pamant sunt 100% rezistente, construirea lor fiind ieftina si traiul in ele este minunat. Ele ofera unele facilitati ce nicio alt tip de constructie nu le poate depasi. 

1. Durabil nu inseamna primitiv

In general, cand oamenii aud de durabilitate si de trai inafara societatii, ei isi imagineaza case primitive care nu ofera comfortul secolului 21. Si pe buna dreptate, solutiile cele mai durabile propuse pana acuma, se incadreaza in aceasta descriere. Cu toate acestea, casele din pamant ofera tot comfortul unei locuinte moderne, si chiar mai mult de atat. Voi lasa imaginile sa vorbeasca de la sine:

earthship2 earthship3 eartship5 eartship6 eartship7 eartship8 eartships 4

2. Mancare gratuita

Fiecare casa este echipata cu una sau doua sere, in care cresc culturi pe tot parcursul anului, indiferent de climat. Aceasta inseamna ca te poti hrani doar cu ceea ce cultivi inauntrul casei tale.  Puteti opta pentru un iaz de pesti sau orice altceva cu ce doriti sa va hraniti.

earthships_7-960x6401-625x416 eartship9

3. Brilianta idee de reciclare a apei

Chiar si cele mai aride climate pot furniza suficienta apa pentru utilizarea zilnica prin intermediul unui sistem de recoltare a ploii. Intregul acoperis al casei foloseste ca o palnie care trimite apa de ploaie intr-un rezervor, care apoi se poate pompa in chiuveta  cand e necesar. Apa folosita este pompata in sera pentru a uda plantele. Dupa ce a fost curata de plante, apa este utilizata in toaletele bailor. Dupa care, apa este pompata in gradina exterioara pentru a oferi substante nutritive pentru plantele non-comestibile.

eartship10

4. Caldura si frig

Cea mai brilianta piesa din constructia caselor din pamant este capacitatea de a oferi temperaturi comfortabile pe tot parcursul anului. Chiar si pe vreme de inghet, sau calduri extreme, casele din pamant ofera o temperatura constanta de 22 grade C.

Acest fenomen rezulta din caldura solara absorbita si depozitata de catre “masa termica”. Masa termica actioneaza ca un radiator, eliberand sau absorbind caldura atunci cand e nevoie.

Ferestrele largi cu efect de sera din partea din fata a casei este pozitionata spre sud pentru a permite soarelui sa incalzeasca masa termica pe tot parcursul zilei.

eartship11

5. Energia 

Panourile solare de pe acoperis si turbinele eoliene ofera, toata puterea de care e nevoie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Libertate

Cu toate nevoile noastre de baza, suntem LIBERI. Nu trebuie sa avem un loc de munca pe care il uram doar pentru a putea supravietui. Astfel, ne putem ocupa cu ceea ce ne place si putem imbunatati lumea din jurul nostru.

7. Usor de construit

Dupa o recenta conferinta despre casele din pamant din Toronto, un cuplu casatorit de 40 de ani, a demonstrat cum au construit o casa cu 3 etaje in doar 3 luni, ei neconstruind niciodata nimic inainte.

8. Gandeste diferit

Cel mai puternic lucru pe care il ofera casele din pamant este gandirea diferita despre modul in care putem trai.

 

Sursa: http://themindunleashed.org/2013/12/10-reasons-earthships-fing-awesome.html

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4669