Ce au corporatiile GMO in magazin pentru noi?

Peste 40 de tipuri de culturi modificate genetic sunt cultivate în Statele Unite și 148 de milioane de hectare cultivate la nivel mondial. Terenurile agricole sunt transformate in produse de companiile biotehnologice.

Monsanto, Dow, Bayer, Syngenta șsi o mana de alte companii de biotehnologie detin in prezent doua treimi din vanzari de seminte, la nivel global si au castigat controlul a un sfert din biomasa din lume in economia pietei mondiale.

La ce putem sa ne asteptam in viitor, presupunand ca masele de oameni din ce in ce mai informati nu pot opri activitatile corporatiilor GMO ? Monsanto conduce cu o suita de produse modificate genetic în dezvoltare sau in faza de aprobare.

DICAMBA, GLUFOSINAT, GLIFOSAT – pentru porumb si soia:

Nu una, ci trei erbicide toxice vor fi pulverizate pe campurile de porumb si de soia.

Generatiile urmatoare de porumb, soia si bumbac:

Ca daunatori, creaza rezistenta la toxina BT (Bacillus thuringiensis),in “prima generatie” de porumb, soia si produse din bumbac. Monsanto creaza “generatia urmatoare”de culturi cu cel putin doua tipuri diferite de toxina BT.

Seria de performanta- Broccoli

Da! Ei creaza toxine si pt legume.  Acest broccoli modificat genetic va avea o coroana care “se extinde chiar si cu frunze baldachin” si un stem, care este “curat, fara nevoia de a elimina frunzele mari.”

courts-protect-monsanto1

Syngenta lucreaza la culturi rezistente la erbicide, concentrandu-se pe o noua abordare,  folosind o clasa de erbicide inhibitori cunoscuta sub numele de HPPD (dioxygenase hidroxifenilpiruvat). Syngenta produce deja un erbicid numit “Gramaxone”, care contine “paraquat”, unul dintre erbicidele cele mai toxice pentru mamifere, atat de toxic incat acesta este folosit ca un agent de crima si sinucidere in tarile mai sarace, datorita disponibilitatii sale. Syngenta   lucreaza deasemenea si la unele modalitati de  modificare genetica pentru productia industriala de legume, cum ar fi tomatele, pepenele galben si ardei dulci.

Bayer este paralel cu unul din domeniile Monsanto de dezvoltare a unor culturi care sunt rezistente la erbicide si care secreta toxine daunatoare.

Dominatia  ingineriei chimice si genetice utilizata nu este in cel mai bun  interes pentru  avansarea agriculturii durabile. Cativa giganti GM dobandesc drepturi de proprietate asupra sistemului alimentar mondial si exercita mai mult control asupra guvernelor.

In Romania, se cultiva de cativa ani porumb modificat genetic. Cititi mai multe aici: https://www.believeit.ro/alimente-modificate-genetic-produse-si-romania/

Culturile modificate genetic contamineaza culturile conventionale si ecologice, in timp ce produsele chimice ale lor ne otravesc atat pe noi cat si mediul inconjurator. Adevaratele metode durabile nu primesc aproape nicio atentia in umbra gigantilor GM. Este nevoie ca cetatenii sa devina informati cu privire la acestea si sa actioneze impotriva acestui atac asupra alimentelor noastre.

Rusia a interzis produsele modificate genetice ba chiar au catalogat aceasta drept act terorist : https://www.believeit.ro/gmo-considerat-act-terorist-rusia/

 

Sursa: http://worldtruth.tv/frankenfuture-what-do-gmo-corporations-have-in-store-for-us/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply