Angajat la 99 de ani, un hunedorean ne ofera un superb exemplu de ambitie si seriozitate

În timp ce mii de români stau degeaba pe ajutoare sociale, un hunedoarean de 99 de ani lucrează cu contract de muncă. Ștefan Gros, un cioban din satul Vâlceluța, județul Hunedoara, apropie suta de ani, dar nu vrea nici în ruptul capului să stea acasă și să-și mănânce pensia.

Secretul longevităţii: apa de munte

La 99 de ani, Ştefan Gros e la fel de sprinten ca la 29
La 99 de ani, Ştefan Gros e la fel de sprinten ca la 29

„Nu mai ştiu când am fost ultima dată la doctor, da mi-a zîs că măruntaiele din mine-s ca alea dintr-un copil mic. Asta-nseamnă că-s foarte bine. Am o hernie de care trag de vreo 30 de ani, da’ nu mă doare numa’ câteodată. Nepoţii şi copii tot îmi spun ca să mai las mersu’ la oi, dar eu le-am spus şi le zic ş-acuma: dacă vreţi să mă omorâţi, nu mă mai lăsaţi să urc cu oile la munte! În martie încep să fete oile şi mă duc la turmă (vreo 2000 de oi care iernează la vreo 30 de kilometri distanţă de Vâlceluţa), iară în mai urc la stână, pe munte. Pe mine dragostea lui Dumnezeu şi dragostea mea pentru oi şi pentru munte m-or ţinut atâta-n viaţă”, spune hotărât bătrânul cioban. „Ca acolo nu-i niciunde-n lumea asta. Nici nu-ţi trebuie vinars să ai poftă de mâncare. Bei apă de izvor şi ţi se face poftă de-mbucat ceva. Aerul ăla de-acolo, apa aia, liniştea aia nu se compară cu nimica. Iară eu când îs cu oile întineresc”, a povestit Ștefan Gros în “Glasul Hunedoarei”, publicație care a prezentat cazul pe larg!

Mulţumit cu strictul necesar

Ştefan Grosu, cel mai bătrân angajat din România, are un salariu de 1.000 de lei „în mână” la care i se adaugă 400 de lei pensie de agricultor şi 400 de lei pensie de veteran de război. „N-am vrut niciodată să am o maşină cum nu are altu’. Am vrut numa’ să am ce mânca şi cu ce mă-mbrăca. Nici oi n-am avut multe, ale mele. N-am avut niciodată mai mult de 200. Când or crescut copiii, le-am împărţit lor şi oile. Mereu am fost mulţumit doar cu ăle strict necesare. Îs bogat, că-s sănătos, am cinci copii care trăiesc, am 24 de nepoţi şi 4 strănepoţi”.

sursa: harfa.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply