Cele mai scandaloase experimente militare

Vederea in infrarosu, super-soldatii, cobaii pacifisti, razoiul cu halucinogene sunt doar cateva dintre numeroasele experimente militare, adunate intr-un top realizat de Live Science.

Vederea in infrarosu

Marina SUA a vrut sa stimuleze vederea marinarilor pe timp de noapte pentru a putea observa lumini de semnalizare in infrarosu in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.  Cu toate acestea, lungimile de unda in infrarosu sunt, in mod normal, dincolo de sensibilitatea ochiului uman. Oamenii de stiinta stiau faptul ca vitamina A contine o molecula senzitiva la lumina si se intreaba daca o forma alternativa a vitaminei A ar putea promova sensibilitate diferita la lumina in ochi.

Ei au oferit diverse suplimente extrase din ficat unor voluntari iar viziunea voluntarilor a inceput sa se schimbe pe parcursul mai multor luni , sa se extinda in regiunea infrarosie. Studiul  uman a fost abandonat dupa ce alti cercetatori au dezvoltat un telescop electronic pentru a se putea vedea in infrarosu.

Alte natiuni s-au jucat, deasemenea, cu vitamina A in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial : Pilotii japonezi au fost hraniti cu un preparat care stimuleaza absorbtia vitaminei A, dupa care au observat ca viziunea lor pe timp de noapte s-a imbunatatit in unele cazuri cu chiar 100%.

animal-experiment_2431260b

Super-soldatii

Un program se ocupa cu crearea unor super-soldati, de genul Wolverine si celelalte personaje din seriile X-Men. Guvernul SUA a experimentat acest program pe soldati pentru a avansa in stiinta razboiului. Desi aparent s-a renuntat la acel program, armata este in cautare de imbunatatire si acumulare de noi tehnici de lupta , bazate pe stiinta si pe tehnologiile de ultima ora. “Masura mea pentru succes este ca Comitetul Olimpic International interzice tot ceea ce facem”, a declarat Michael Goldblatt, fostul sef al  DARPA, in timp ce vorbea cu reporterii. Si asta nu este un scenariu de la Hollywood.

 

Porcusorii pacifisti de Guinea

Peste 2300 de soldati adventisti de ziua a 7-a s-au aruncat in lupta contra virusilor ucigasi si ai bacteriilor. Cum ei interpretau porunca biblica “Sa nu ucizi!” literal, n-au vrut sa lupte pe front. S-au oferit voluntari, insa, pentru a fi cobai pentru testarea de vaccinuri impotriva armelor biologice. Au avut febra timp de cateva zile, raceli, alergii, dureri adanci de oase de la boli cum ar fi febra Q. Totusi niciunul nu a murit in timpul “Operatiunii Haina Alba”, care a avut loc la Fort Detrick, Maryland, intre 1954 pana in 1973.

 

Razboiul halucinogenic

Cercetatorii credeau ca pot scoate din uz soldatii inamici drogandu-i cu droguri ca marijuana, LSD, PCP. Voluntari ai Armatei SUA au inhalat marijauna si  acid. Armata SUA a dezvoltat o artilerie halucinogena care lasa subiectii cazuti lati timp de cateva zile.

 

Gaz sarin pulverizat pe marinari

Amenintarile razboaielor chimice si biologice au determinat Departamentul de Aparare al SUA, sa porneasca “Proiectul 112” din 1963 pana la inceputul anilor ’70. O parte a experimentelor au constat in pulverizarea navelor si a sute de marinari cu diversi agenti precum gaz sarin sau VX. Prin acestea se dorea testarea procedurilor de decontaminare.

Pentagonul a facut publice detaliile asupra proiectului in 2002 iar Administratia Veteranilor a inceput studierea posibilelor efecte printre marinari. Acesta a fost doar unul dintre multele experimente chimice realizate de SUA.

 

sursa: http://www.livescience.com/history/090429-military-experiment-1.html

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673