CERN – efectul Mandela și modificarea istoriei

Efectul Mandela se referă la faptul ca oamenii își amintesc o realitate după care constată că realitatea în care trăiesc diferă sau a suferit modificări față de realitatea pe care o cunoșteau inițial, modificări realizate pe axa timpului ca și cum cineva s-ar fi întors înapoi în timp și ar fi modificat istoria.

S-ar putea să te întrebi de ce oferă numele efectului Mandela la această distorsiune a memoriei.Dar … Care este legătura dintre această alunecare a memoriei noastre și cel care a spus că “educația este cea mai puternică armă care poate fi folosită pentru a schimba lumea”?

Originea efectului Mandela

În 2010, fenomenul de falsă memorie colectivă a fost numit „efectul Mandela” de așa-numitul „consultant paranormal” Fiona Broome, cu referire la o falsă memorie pe care o raportează, despre moartea liderului sud-african Nelson Mandela în anii ’80 (când, de fapt, era încă în viață).  În ciuda faptului că marele lider din Africa de Sud a murit acasă ca urmare a unei infecții pulmonare, mulți oameni își amintesc că nu era cazul. De fapt, ei sunt în măsură să sublinieze, cu o cantitate destul de detaliată, că Mandela a murit mult mai devreme decât ceea ce se spune în Penitenciarul Insula Robben.

Astfel, surpriza lui Broome a fost imensă când a descoperit că amintirile morții conducătorului sud-african erau total false. Mai târziu, când a cercetat acest caz, și-a dat seama că nu a fost singura care a experimentat acest lucru: mulți oameni au spus că același lucru i s-a întâmplat.

Deși cazul lui Nelson Mandela nu este singurul care duce la acest scop, este cel mai faimos. De aceea, această tulburare de memorie a fost numită după liderul luptei împotriva apartheidului.

Am încercat recent să găsim o explicație pentru acest efect unic. De fapt, a condus la o mare dezbatere și o mare diversitate de teorii.

  • Teoria mai multor universuri. Unii oameni consideră că atunci când se suprapun linii de timp diferite, se creează realități alternative și se dezvăluie în memorie fapte care nu au avut loc în realitatea noastră.
  • Teoria cuantică.În acest caz, oamenii consideră că efectul apare din cauza deplasării conștiinței umane în universuri alternative. Acest lucru provoacă confuzie a cărei origine nu este altceva decât disocierea dintre ceea ce își amintește și ce s-a întâmplat cu adevărat. Unii consideră că efectul Mandela este atribuit experimentelor realizate în cadrul CERN.
  • Teoria stimulării externe.O altă teorie care încearcă să explice acest efect include descoperirile făcute în timpul proceselor hipnotice sau sugestive. Putem, desigur, să credem că unii oameni creează amintiri sau le modifică, așa cum a arătat psihologul Elizabeth Loftus

Dacă există un lucru sigur, este pentru că moartea lui Nelson Mandela nu este singura “victimă” a acestui fenomen. Acesta din urmă are loc și cu tânărul care, în 1989, se afla în fața tancurilor din Piața Tian’anmen din China: mulți cred că a fost ucis de un tanc de luptă, în timp ce acest lucru nu este cazul. Același lucru se întâmplă și cu beatificarea lui Teresa din Calcutta sau cu moartea lui Mohamed Alí înainte de a se întâmpla cu adevărat.

Un alt caz este numele metroului Goldwyn Mayer pe care mulți și-l amintesc drept Golden, dar care este prezentat în prezent drept Goldwyn. În timp ce Golden se referă la Dorado, Goldwyn se referă la cofondatorul producătorului de film. Deasemenea efectul Mandela se aplică și în cazul industriei muzicale, a filmelor, sunt multe exemple cu replici din filme, din unele melodii, evenimente. Sunt mici detalii dar care demonstrează un fapt tulburător și anume că istoria poate fi schimbată. Să vedem câteva exemple:

Efectul Mandela în muzică:

Reacția lui Joe Rogan cu privire la efectul Mandela asupra logo-ului companiei Ford:

Efectul Mandela în filme:

Din păcate s-a ajuns și la modificarea anumitor pasaje din Biblie:

Sunt multe astfel de exemple, iar pentru moment este important să fim conștienți și vigilenți de aceste efecte produse în cadrul experimentelor de la CERN.

 

 

surse:

ro.psychologyinstructor.com

ro.forces-universe.com

youtube

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673