CIA admite monitorizarea completa a Facebook si a celorlalte retele sociale

Cei mai multi oameni folosesc retelele sociale cum ar fi Facebook, Twitter, pentru a-si posta poze cu prietenii, familia, pentru a comunica pe chat cu diverse persoane sau pentru a urmari site-urile lor preferate etc. Dar pentru ce foloseste armata US aceleasi retele de socializare?

Una din utilizari, care s-a confirmat, este manipularea mass mediei sociale, prin utilizarea unor false “persoane” on-line, gestionate de catre CIA.  Recent, US Air Force a solicitat furnizorii din sectorul privat pentru ceva numit “software-ul de management al ‘persona’ “.  O astfel de tehnologie ar permite persoanelor fizice individuale pentru a comanda false armate virtuale, “oameni” digitali, in numeroase portaluri de social media.

1669753_776260729086853_8023412958108762743_o

Aceste “persoane”  au profil detaliat pentru a fi credibile pentru observatorii externi, si sunt acoperiti cu ajutorul unui serviciu sofisticat de protectie a identitatii, pentru a-i proteja de persoanele care i-ar suspecta. Acestia ar putea fi introdusi oriunde în lume, oferind comentarii aparent live pe evenimente reale, chiar daca operatorul nu este de fata.

O falsa armata virtuala de oameni ar putea fi folosita pentru a ajuta la crearea  impresiei unei opinii consensuale in comentariile on-line sau pentru a manipula mass media sociala pana in punctul in care povestile adevarate sunt suprimate.

In cele din urma, acest lucru poate  cauza o modificare neta a opiniilor publicului si intelegerea evenimentelor importante din lume.

sursa: http://www.disclose.tv/news/CIA_admits_full_monitoring_of_Facebook_and_other_social_networks/90134#ixzz2KNgERn00

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673