Copiii modificati genetic sunt deja o realitate

“Aceasta este o etapa foarte periculoasa”, avertizeaza Marcy Darnovsky, directorul executiv al Centrului de Genetica.

Potrivit ei, aceste metode vor schimba “toate celulele din corpul nou-nascutilor, ca urmare a utilizarii acelor metode, iar aceste modificari vor fi transmise generatiilor urmatoare”.

Este o metoda, denumita de FDA, “tehnologie de manipulare mitocondriala”.  Pentru crearea embrionului se ia nucleul unui ovul de la o femeie donatoare ii se înlocuieste cu nucleul ovulului luat de la o femeie care sufera de o boala mitocondriala. Dupa aceea, acel ovul modificat genetic este fertilizat cu sperma. Acest lucru inseamna ca, copilul va purta genele a trei persoane: mama, tata si femeia donatoare.

Au introdus aceasta metoda pe piata, oferind posibilitatea femeilor bolnave, sa aiba sansa de a da nastere la copii sanatosi. Aceasta a fost, deasemenea, recomandata a se folosi in cazuri de infertilitate datorata varstei.

Este rezonabil sa presupunem ca obiectivele sunt bune, dar metodele sunt deosebit de problematice,  in ceea ce priveste consecintele asupra societatii si riscurile pentru sanatate in viitor.

O problema este faptul ca s-au facut  prea putine teste pe animale pentru a se dovedi singuranta acestei metode. Si totusi unii sunt dispusi ss o utilizeze pe generatia urmatoare.

Nu avem nici o idee in ceea ce priveste siguranta copiilor si a generatiilor urmatoare, in sensul daca vor suferi complicatii sau alte consecinte pe termen indelungat, din cauza acestei metode, acestea fiind inafara controlului nostru, iar intrebarea este cat de departe vom merge pentru a crea oameni modificati genetic?

“Daca putem face ceva, nu inseamna ca ar trebui sa o si facem”, concluzioneaza Marcy Darnovsky.

Mai jos sunt 2 clipuri care ofera mai multe informatii si care includ dovada ca multi copii modificati genetic au fost deja nascuti:

 

Sursa: http://www.naturalcuresnotmedicine.com/2014/05/genetically-modified-babies-already-reality.html

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply