Copiii sunt predispuși să creadă în Dumnezeu, concluzioneaza un studiu de la Oxford

Un studiu privind discipline cum ar fi antropologia, psihologia și filosofia efectuat de 57 de cadre universitare dîn 20 de țări din întreaga lume sugerează că procesele de gândire sunt “înrădăcinate”  in concepte religioase.

Proiectul in valoare de 1,9 milioane de dolari, din cadrul Universitatii Oxford a constatat că,  copiii sub vârsta de cinci ani au considerat că este mai ușor să creadă în unele proprietăți “supraumane” decât să înțeleagă limitele umane. Copiii au fost întrebați dacă mama lor ar ști conținutul unei cutii închise. Copiii in varsta de trei ani, au crezut că mama și Dumnezeul lor ar ști întotdeauna conținutul, dar de la vârsta de patru ani, copiii încep să înțeleagă că mamele lor nu sunt omnisciente.

girl-worship

Dr. Barrett a afirmat ca antropologii au descoperit faptul ca, în unele culturi, copii cred în Dumnezeu chiar și atunci când învățăturile religioase sunt indepartate de ei.

Dezvoltarea normala si naturala a mintii copiilor ii predispune sa creada in Creatia Divina si Design-ul Inteligent, in contrast, evolutia este nenaturala pentru mintea umana, relativ greu de crezut.

Alte cercetări diferite, din China, sugereaza că oamenii din diferite culturi au crezut instinctiv că o parte din mintea lor, sufletul sau duhul trăieste după moarte.

Potrivit profesorului Roger Trigg, spune ca “s-au adunat o gramada de dovezi care sugereaza ca religia este un fapt comun al naturii umane in diferite societati”.

“Acest lucru sugerează că încercările de a suprima religia sunt susceptibile de a fi de scurtă durată si ca, gândirea umană pare să fie înrădăcinată la concepte religioase, cum ar fi existența unor agenți supranaturali sau zei, precum și posibilitatea unei vieti de apoi.”

Ce inseamna asta?

Aceasta înseamnă că oamenii nu sunt “născuți atei”. Credința în Dumnezeu nu este ceva ce învățăm pe tot parcursul vieții sau prin indoctrinari culturale, și nu este ceva ce vine din imaginația puerila. Este ceva cu ce ne nastem.

 

reasonsforjesus.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply