Coruptie in Satu Mare

Satu Mare nu duce lipsa de activitati dubioase intreprinse de politicieni corupti, mafioti si masoni.

Printre acestia se numara urmatorii: Dumitru Pop zis Ofsaid (director al firmei de constructii Bella Consulting Construction, firma care in 2012 se afla in insolventa) acuzat de trafic de influenta, Radu Cristescu (fost sef al ADS), cercetati penal de DNA pentru abuz in serviciu si delapidare a bugetului de stat, Vasile Blaga si altii.

Dumitru Pop, zis “Ofsaid” este finul senatorului Vasile Blaga, mai deunazi secretarul general al PDL.  Pop este un apropiat al fostei directoare a Vamii Halmeu, Nicoleta Dobrescu, arestata de DNA in primavara acestui an pentru complicitate la trafic cu tigari si luare de mita, in valoare de 430 000 de euro. In dosarul procurorilor se spune ca banii pentru mita ajungeau la persoane politice foarte influente, aflate la putere . Doamna Dobrescu a fost pusa in functie in 2005, pe vremea cand Vasile Blaga era ministru de Interne si a ocupat acest post pana la sfarsitul anului 2009. Nu s-a tinut cont de faptul ca Nicoleta Dobrescu a fost acuzata de procurorii de la DNA Oradea ca in perioada 2007-2008, in calitate de vames a intocmit acte fictive de export de usturoi din China dinspre spatial UE spre Ucraina, prin vama Halmeu. De asemenea, potrivit presei, in 2005, Dumitru Pop, avand conexiuni bune la Bucuresti, a ajuns in biroul viceprimarului PDL de atunci, Radu Murgeanu, perfectand o relatie durabila cu Primaria Capitalei. Astfel, firma sa, SC Bella Consulting Constructiin SRL a semnat numeroase contracte cu bani publici, de milioane de euro.

Dumitru Pop este cunoscut ca un individ cu antecedente penale si afaceri dubioase. In anul 1989 a fost arestat de Procuratura Judeteana Satu Mare pentru complicitate la trecerea frauduloasa a frontierei, intrucat a fost prins in timp ce incerca sa treaca in Ungaria, pe raza judetului Satu Mare, un grup de circa 20 de cetateni de nationalitate germana din zona Banatului, carora le-a perceput cate 20-30.000 lei/ persoana si le-a confectionat pasapoarte false pe domicilii fictive din judetul Satu Mare, cu concursul unor sefi din Militia Judeteana Satu Mare. A fost eliberat insa dupa evenimentele din decembrie 1989 intrucat trecerea frauduloasa a frontierei a fost dezincriminata. In anul 2003, a fost arestat de Serviciul Teritorial al DNA pentru trafic de influenta intrucat i-a promis directorului SC Florisal SA (firma care s-a ocupat de salubrizarea municipiului Satu Mare), care era invinuit in dosarul fostului primar al municipiului Satu Mare, Horea Anderco, ce fusese arestat de DNA pentru fapte de coruptie si abuz in serviciu, ca va rezolva cu procurorul de caz sa nu fie si el arestat, daca-i cesioneaza gratis pachetul majoritar de actiuni ce-l detinea la SC Florisal.

Dumitru Pop s-a cunoscut cu Traian Basescu si cu Vasile Blaga dupa ce primul a devenit primar general al capitalei (in 2000), iar al doilea a preluat sefia organizatiei municipale Bucuresti a PD si distribuirea lucrarilor publice din capitala. Amandoi l-au ajutat ca firma sa SC Bella Consulting Construction SRL sa primeasca lucrari publice de milioane de euro in fiecare an: igienizari de scoli, care se rezumau la simple spoieli, decolmatari de lacuri, care erau putin vizibile, intretinere parcuri, lucrari de canalizare ş.a. Dupa ce Traian Basescu a ajuns presedintele Romaniei, iar Vasile Blaga ministru de interne, Dumitru Pop a fost pus in libertate in dosarul in care fusese trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta. La scurt timp, Dumitru Pop i-a vizitat la Bucuresti, fiind dus in aceeasi zi de un taximetrist (Marian R.) la Ministerul Administratiei si Internelor si la Palatul Cotroceni. Taximetrul a facut o escala si la Primaria Generala a Capitalei, unde Dumitru Pop s-a intalnit cu viceprimarul Razvan Murgeanu, fostul subaltern al lui Traian Băsescu si mana dreapta a acestuia in afacerile de la Primaria Capitalei, care a primit sarcina sa-i ofere noi lucrari publice in Bucuresti. Astfel ca in perioada 2005-2008, firma Bella Consulting Construction a beneficiat anual de lucrari publice de milioane de euro finantate de Primaria Generala a Capitalei. Mai mult, dupa inundatiile din 2005 firma lui Dumitru Pop a primit, prin incredintare directa de la Ministerul Mediului, condus de Sulfina Barbu, lucrari pentru inlaturarea efectelor inundatiilor in Banat si in Moldova, in valoare de circa 10 milioane de euro, desi firma acestuia nu avea niciun utilaj si niciun angajat de specialitate.

 De asemenea, “Ofsaid” a castigat numeroase contracte de salubrizare in municipiul Satu Mare, prin firma SC Florisal SRL. Potrivit unui studiu intocmit de Institutul pentru Politici Publice, aceasta societatea ofera cele mai scumpe servicii de salubrizare din tara, fiind de 10 ori mai mare decat in Brasov si in medie, duble fata de restul tarii. De la primaria Satu Mare, Dumitru Pop a incasat peste 3 milioane de euro.

Dupa ce Vasile Blaga i-a nasit ultimul copil din actuala casnicie, Dumitru Pop a cumparat un hotel de patru stele in centrul Vienei (Reither, din lantul Best Western), la care se vehiculeaza ca ar avea o cota si nasul Blaga. Pe langa ca i-a prosperat firma, in actualul mandat prezidential al lui Traian Basescu a scapat si de problemele penale, fiind achitat in procesul pentru trafic de influenta de catre instantele judecatoresti din judetul Mures, unde a fost stramutata cauza. In ultimii ani, finul ministrului Vasile Blaga si amicul presedintelui Basescu a proferat amenintari cu moartea, transmitandu-i ca va angaja ucrainieni care sa-i taie gatul, la adresa unui fost prefect al judetului Satu Mare, actualmente deputat PSD, caruia i-a reprosat implicarea in arestarea sa de catre DNA pentru trafic de influenta.

O alta relatie “de succes” este Dumitru Pop- Remus Span. Cei doi sunt parteneri de afaceri, Span fiind reprezentantul intereselor lui Pop in Bucuresti. Astfel, Remus Span coordoneaza activitatea unei firme de consultant in constructii a lui Dumitru Pop. Pana de curand, Span a condus firma de securitate a firmei TiriacAir, de pe aeroportul Otopeni.

Acesta s-a retras acum cativa ani din Politie, unde timp de mai multi ani s-a aflat la conducerea DGIPI ( fostul “doi si un sfert”), mai intai sef la Satu Mare,apoi din 2008 pana in 2009, director adjunct la Centrala DGIPI. Potrivit presei, Remus Span ar fi coordonat o intrega retea de trafic de tigari de la granita de nord a Romaniei ( mai ales la vama Halmeu), cu ramificatii in Ungaria si Ucraina.

Reteaua a fost pusa pe picioare in 2000 si ar fi avut, prin intermediul lui Span, sprijinul politic al partidelor care s-au perindat la putere: PSD, PD, PNL. Insa, Remus Span nu putea actiona de unul singur. In jurul sau a fost creat un adevarat “nucleu” format din sefi ai Politiei.

Remus Span s-a laudat cu faptul ca este mason etalandu-si in apartamentul in care locuia in Bucuresti sortuletul de mason si o pereche de manusi de box, categoria cocos.El are legaturi si cu Vasile Blaga si Ovidiu Silaghi, alt mason care in CV-ul sau la decoraţii, Silaghi a mentionat ca este „Cavaler al Ordinului Steaua Polara”, decoratie “conferita de Regele Suediei”.

 

Pt mai multe informatii, accesati link-urile :

Cum actioneaza in nordul tarii o retea de “crima organizata”, formata din cumetrii si relatii politice

http://ohanesian.wordpress.com/2009/10/15/reteaua-%E2%80%9Evasile-blaga%E2%80%9D/

http://www.ziartricolorul.ro/remus-span-simbolul-coruptiei-din-institutiile-anticoruptie/

http://www.gandul.info/financiar/guvernul-ponta-ovidiu-silaghi-noul-ministru-al-transporturilor-fost-ministru-al-imm-urilor-in-guvernul-tariceanu-cavaler-al-ordinului-steaua-polara-9584670

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673