Crestinii trebuie sa cunoasca istoria pagana a Craciunului

Crestinii trebuie sa cunoasca istoria pagana a Craciunului pentru a se asigura ca se inchina Dumnezeului  adevarat atat in Spirit cat si in Adevar.

Craciunul a fost sarbatorit cu mult inaintea aparitiei crestinismului. Este un festival pagan, pe care Biserica crestina l-a preluat, cum de altfel, a preluat toate festivalurile pagane. Adeptii zeului-soare Tammuz, au sarbatorit ziua lui in data de 25 decembrie, data la care are loc Solstitiul de Iarna. Adeptii zeului-soare sarbatoresc aceasta zi, 25 decembrie, ca ziua nasterii zeului lor.  Multe dintre practicile, obiceiurile si ritualurile care provin din aceasta zi sunt tot pagane. Romanii sarbatoreau Saturnalia, un festival dedicat zeului-soare Saturn. Acest festival include oferirea de cadouri, orgii,stari de ebrietate.

Cand crestinismul a fost adoptat de catre Roma prin Constantin, acesta nu a înlocuit obiceiurile lor pagane,ci a fost infiltrat si corupt de paganism. Biserica timpurie a obiectat  sarbatorirea Craciunului. Constantin a pretins ca el a avut o viziune a crucii lui Hristos si acesta a fost motivul pentru care el a fost la putere. Mai tarziu, a declarat crestinismul religia oficiala a Imperiului Roman.

Desi s-ar parea ca a fost o victorie pentru Iisus si crestinism, s-a transformat in ceva foarte rau. La Consiliul de la Niceea s-a decis continuitatea doctrinei, practicilor si obiceiurilor pagane prin crestinism , in scopul de a permite paganilor continuarea inchinarii catre zeii lor, insa sa para ca toate aceste ritualuri sunt crestine.

Tot in cadrul acestei intalniri, s-a decis asupra unei alte sarbatori pagane si anume Pastele.

Cat despre practicile din timpul Craciunului cum ar fi impodobirea bradului, care nu are nicio legatura cu nasterea lui Hristos, se  interzice chiar in Biblie taierea si decorarea pomului. Citez din Ieremia, 10:2-4: “Asa zice Domnul: “ “Nu deprindeţi căile neamurilor şi nu vă îngroziţi de semnele cerului, de care se îngrozesc neamurile; Că datinile neamurilor sunt deşertăciune: aceia taie un lemn din pădure şi mâinile meşterului îl lucrează cu toporul; Apoi îl îmbracă cu argint şi cu aur, îl întăresc cu cuie şi cu ciocanul, ca să nu se clatine. Aşa sunt dumnezeii neamurilor.”

xams

Este clar ca aceste practici sunt cat se poate de pagane iar daca va mai uitati si la forma pe care o are bradul impodobit, poate veti intelege si mai multe despre cine e in spatele acestor practici.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply