Cum guvernele pot prelua controlul asupra telefoanelor mobile

“Cercetarile noastre recente au identificat module mobile, care functioneaza pe toate platformele mobile binecunoscute , inclusiv pe Android si iOS “ . – Sergey Golovanov, cercetator de la Kaspersky. Aceste module sunt instalate cu ajutorul infectorilor. 

“Malware-ul legal”  produs de firma italiana Hacking Team , poate prelua controlul total al telefonului tau. Functionand din 2001, cu sediul la Milano, Hacking Team are peste 50 de angajati si ofera clientilor posibilitatea de a “prelua controlul si monitoriza tinta lor, indiferent de criptare si mobilitate”, in timp ce “arunca un ochi peste toate tintele si le gestioneaza de la distanta, toate acestea de pe un singur ecran”.

Este pentru prima data cand sistemele de control de la distanta (RCS), malware, a fost legat cu telefoanele mobile si deschide o noua amenintare a vietii private a utilizatorilor de telefonie mobila.

Politia poate instala direct spionul malware in telefoane, in cazul accesului direct la aparat, sau in cazul in care proprietarul telefonului se conecteaza la un calculator deja infectat. Software-uri diferite pot atrage, de asemenea, utilizatorii, sa descarce aplicatii  false.

software-spying-cell-phones-installed.n1Odata patruns in interiorul unui Iphone, de exemplu, se poate accesa si activa urmatoarele : controlul WI-FI, GPS,  email-urile, mesajele, paginile web vizitate, agenda, istoricul apelurilor, lista de aplicatii, schimbarea SIM, etc.

Hacking Team a sustinut ca produsele sale sunt folosite pentru interceptari  legale ale guvernelor, adaugand ca aceasta nu vinde un produs pentru tarile de pe lista neagra a NATO, sau regimurile represive.

 

Hacking Team spioneaza de la distanta, prin intermediul serverelor de comanda si control. Kaspersky a descoperit mai mult de 350 de astfel de servere in peste 40 de tari. Un total de 64 de servere au fost gasite in Statele Unite – mai mult decat in ​​orice alta tara. Kazahstan este pe locul doi, cu un total de 49 de servere gasite. 35 de servere  au fost gasite in Ecuador si 32 in Marea Britanie.

 

 

sursa : http://worldtruth.tv/how-governments-can-take-control-of-smartphones/

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply