De la cel mai in voga blogger NEW AGE-ist la CRESTIN: Cand l-am intalnit pe Iisus

Blogger`ul new age`ist al unuia dintre cele mai citite site-uri de acest gen, -> Spirit Science and Metaphysics <- cu peste 100 de milioane de vizualizari, si unul din autorii site-ului Spirit Science , a devenit recent, crestin.

Acesta marturiseste urmatoarele:

“Nu am crezut intotdeauna in acest tip de material. De fapt, m-am nascut si am crescut intr-o casa crestina si am fost educat crestineste.  Am inceput sa ma indoiesc de viziunea crestina asupra lumii cand am inceput sa intalnesc materiale si idei care nu pareau sa se potriveasca cu conceptele cu care am fost crescut.

Subiectele care mi-au demarat aceasta cale de cercetare independenta au fost ufologia, rapirile extraterestre si teoria astronautului antic. Aceste subiecte m-au incurajat sa pun la indoiala exclusivitatea lui Hristos si creatia biblica, tinand cont de toate informatiile intr-o singura lovitura, asa ca am inceput sa ma impotrivesc de ceea ce am invatat si sa imbratisez alte tipuri de informatii.

Tehnologia piramidei, panteismul, campul unificat al constiintei, glanda pineala, proiectia astrala, teoria astronautului vechi sunt doar cateva din subiectele dezbatute pe site-ul meu. As cerceta lucrurile la infinit si as formula cercetarile mele intr-un mod cat mai bine organizat si mai evident. Am fost pe deplin convins de aceste lucruri si am crezut ca am avut filozofia si stiinta ca probe. Simteam ca incepeam sa vad intreaga imagine a lumii pentru prima data in viata mea.

Am sustinut cercetarea mea cu studii primare, articole revizuite de colegi si referinte corecte in incercarea de a justifica o viziune New Age-ista asupra lumii, care continea cateva dintre urmatoarele convingeri:

Ca noi toti suntem Dumnezeu, totul in univers este alcatuit din Dumnezeu. Ca sufletul traieste intr-o lume a spiritului neutru inainte de reincarnare si ca, capacitatea si fenomenul psihic au fost sigure si reale. Aceste vieti trecute ne-ar putea da o perspectiva asupra personalitații, caracterului si situatiei vietii noastre, etc. Ca Isus a fost un maestru ascendent care a invatat o cale universala spre iluminare.

Ca blogger New Age-ist, crestinismul imi parea naiv

 

In aceasta perioada, am fost si eu la scoala, studiind, pentru a deveni un maestru de filozofie la Universitatea din Guelph din Canada, si am crezut pe deplin in inima mea, ca, crestinismul era ceva naiv si ignorant.

Crestinii credeau cu adevarat ca, avand in vedere toate religiile lumii, numai credinta in Iisus, ca Mantuitor pentru pacatele noastre, ne-ar putea aduce in relatie cu Dumnezeu? Cum ar putea sa nege divinitatea vietii, a sinelui si a faptului aparent evident ca Dumnezeu este in toate lucrurile? Eram un panteist la acea vreme.

M-am gandit la Dumnezeu ca la o fiinta universala, care era destinatia tuturor cailor spirituale / religioase si ca Iisus a dezvaluit o cale universala catre un nivel superior al constiintei unificat cu Dumnezeu.

DAR PERSOANA LUI ISUS NU M-A LASAT SINGUR. N-as putea sa explic intr-un mod suficient de mult.

Era ceva legat de Iisus, de care nu ma puteam atingea, care continua sa bata la usa din spatele constiintei mele. A trebuit sa incerc intotdeauna sa-l explic pe Iisus si sa construiesc o viziune asupra lumii care sa-l gazduiasca intr-un fel. El a fost prea puternic, prea influent si prea special pentru a-l descrie simplu ca pe un mistic. L-am descris ca pe un mistic dar nu am fost complet multumit de aceasta explicatie. Era ceva mai mult aici. Si din anumite motive, nu am vrut niciodata sa citesc pe deplin Evangheliile pentru a afla mai multe despre ceea ce a spus El.

Crestinismul mi s-a parut fals, dar Iisus a fost in mod clar o figura istorica speciala care a lasat dovezi puternice pentru autoritatea sa spirituala. Nu doar eu am incercat sa-l explic, aproape toate invataturile New Age TREBUIE sa fie capabile sa ofere o explicatie a lui Iisus daca vor sa fie luate in serios.

Aceasta atractie spirituala intuitiva fata de Iisus nu m-a parasit niciodata. Defapt, inainte de New Age  am fost obsedat de opera lui William Lane Craig, un apologist crestin cu o slujire numită Credinta Rezonabila.

In cele din urma, am creat o pagina Facebook si apoi un site web. Incepand cu ianuarie 2014, am lansat “spiritscience andmetaphysics.com”. Hobby-urile si practicile mele s-au transformat intr-o oportunitate de cariera, atat de mult incat am renuntat la cel de-al treilea an de la universitate pentru a continua aceasta activitate.

Am fost un blogger new age-ist cu norma intreaga, care a avut o viata plina de  invataturi false.

De fapt, site-ul meu a fost cel mai mare site de New Age din lume pentru un timp. Site-ul meu era predominant de Noua Gandire, Parapsihologie si stiinta alternativa si a explodat foarte repede. Acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca am avut o multime de colaborari in social media cu alte pagini, cum ar fi The Mind Unleashed, Spirit Science si Evolutia Colectiva.

Am avut in jur de 200.000 de vizualizari pe zi, pe site-ul meu, Am fost mai bine informat decat oricare dintre crestinii cu care am vorbit, am avut o cariera promitatoare in fata mea, care nu arata nici un semn de incetinire, si am avut un nou site / proiect pe care eram pe punctul sa-l lansez, sa devina o baza in comunitate.

Chestia e ca am crezut ca succesul meu a fost cauzat de faptul ca universul era de acord cu ceea ce faceam. Acest lucru este predat in miscarea New Age, ca “universul” este un ghid si un indrumator. M-am rugat si multumesc universului pentru ca mi-a oferit sansa de a ajuta oamenii sa-i luminez si sa-i trezesc intr-o constiinta mai inalta.

Dar in aceasta perioada eram extrem de rau. Plin de lacomie, egoism si duritate. Am fost un mincinos compulsiv, un trisor. Dar am fost  de asemenea, lacom, egoist, narcisist, intr-o masura in care nici nu ati crede. Eram un dependent de pofte si un sclav al mintii mele. Programe psihologice se desfasurau in mine, pe care am simtit ca le-am servit. Nu am simtit ca nu am alta alegere, pentru ca aceste programe erau tot ceea ce stiam.

Am fost 100% convins de reincarnare si chiar am avut cateva experiente extracorporale care mi-au confirmat faptul ca ceea ce am cercetat a fost eficace si m-a adus mai aproape de descoperirea adevarului despre natura realitatii.

Dar m-am simtit ciudat. Ceva a fost oprit, derutat, si ceva lipsea din viata mea. “Calatoria mea spirituala” nu a avut rezultate bune in viata mea. 

 

Cand mi-am incredintat viata lui Iisus

Pacatele mele au inceput sa ma gaseasca si sa ma prinda. Pur si simplu. Am fost expus in relatiile mele, domeniul meu de lucru si totul m-a lovit in fata imediat. Nici macar nu stiam masura in care am fost lovit, dar privind inapoi era mai mare decat am realizat atunci.

Eram prea depravat, prea inrobit din punct de vedere psihologic, prea batut de trecutul meu si prea infectat de pacatele mele. Atunci am decis sa ma opresc din suprimarea intuitiilor mele spirituale despre Iisus si m-am decis sa-I dau o sansa si sa Il caut. Deci ce am facut? Nu prea multe.

Am spus o rugaciune (cu parintii mei crestini), m-am dus la biserica in acea noapte si m-am intors la scrierea articolelor New Age-iste si traind in păcat. Am avut niste orientari  noi spre pacat si lucruri spirituale, dar nimic nu s-a schimbat in viata mea. Am vrut sa-i dau lui Iisus mai mult decat o sansa, deoarece blocarea lui nu mi-a facut niciun bine.

De data aceasta am inceput sama deschid lui Iisus, am inceput sa plang si sa-i cer iertare. Viata mea era destul de ruinata.

Si de cand am facut asta, atmosfera spirituala a inceput sa se schimbe. Nu o schimbare minora, nu o schimbare a emotiei, ci o schimbare in spiritul din jurul meu. Lucrurile nu erau la fel in jurul meu. Prezența lui a inceput sa umple atmosfera si orizontul, iar aerul devenea greu. A fost o prezenta personala, divina, autoritara, in jurul meu. Nu puteam sa ma ridic. Am incercat si nu am putut. Stiam ca era Iisus, dar nu stiam ca ar putea fi cunoscut in acest fel.

Ce s-a intamplat dupa asta?

Becurile tot palpaiau si se stingeau, deoarece Duhul Sfant a inceput sa-mi arate adevarul despre subiectele New Age cu care ma implicam. Realizand abordarea cu atentie a ocultismului sub masca unei iubiri universale, vazand aceleasi tipare si traditii care se repeta in fiecare cultura, cu exceptia oamenilor din Scriptura. Vazand ca entitatile inter-dimensionale l-au negat pe Iisus, nu pentru ca ei voiau sa evoluez, ci pentru ca ei voiau sa mor in pacatele mele.

Vazand cum tot ceea ce se afla in Noua Epoca (New Age), orientat spre indepartea de Isus, cu scopul spre o teologie falsa. Nu subtil, dar in mod explicit, l-am negat pe Isus si l-am indepartat cu intentie. Lista este nesfarsita.

Am renuntat la slujba mea ca blogger new age-ist in ziua urmatoare. Mi-am vandut casa si masina. M-am mutat inapoi cu parintii mei. Am inceput sa merg la o biserica locala uimitoare. Am inceput sa-mi infrunt ranile din trecutul meu, pentru prima oara.

Aici este marturia mea care rezuma calatoria mea prin miscarea New Age catre Iisus Hristos (filmat acum un an):

 

http://reasonsforjesus.com/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply