Drumul spre băile cu cea mai bună apă termală din România arată ca după război. Cum se distruge turismul în SATU MARE VIDEO

„Pot să vă spun că din punctul meu de vedere s-au pierdut mulţi ani în care Satu Mare putea să-şi valorifice potenţialul turistic. Aveţi o zonă bogată în apă termală dar şi în tradiţii care s-au conservat foarte bine. La Satu Mare e un potenţial nevalorificat”, declara în martie 2013 fostul ministru al Turismului, Maria Grapini, după o vizită în județul Satu Mare.

Grapini a fost șocată când a vizitat Băile Mihăieni și a văzut starea extrem de proastă în care se afla șoseaua care face legătura cu drumul național Satu Mare- Zalău.

”Aştept de la Consiliul Judeţean un memoriu privind stadiul concret al lucrărilor de reabilitare a drumului spre Băile Mihăieni”, mai spunea atunci fostul ministru.

Au trecut aproape trei ani și pe drumul spre Băile Mihăieni nu s-a mișcat un deget. Nimeni, Consiliul Județean sau Primăria Acâș nu a făcut nimic, iar turiștii își rup mașinile în gropi. Și nu sunt puțini. În sezon zilnic vin la Băile Mihăieni între 1.000 și 1.800 de turiști, iar în extrasezon în jur de 2.000 pe săptămână.

”Prin prezenta, vă rugăm să ne acordați sprijinul dumneavoastră, în vederea recondiționării drumului județean DJ 195 B, între ACÂȘ și MIHĂIENI, deoarece a devenit impracticabil, cu toate că această porțiune dr drum este cuprinsă în Planul de Dezvoltare al Județului Satu Mare, solicităm să fie trecut ca lucrare prioritară. Menționm faptul că DJ 195 B constituie ca infrastructură un element indispensabil în activitățile cu caracter social ( pentru cetățenii din satul Mihăieni), economic (firme care aprovizionează satul ) și turistic (acesta făcând traversarea spre un important punct turistic ”BĂILE TERMALE MIHĂIENI, care pe lângă veniturile ce le aduce, se bucură de notorietate din partea județelor limitrofe). Alăturat atașăm cele 2747 de adeziuni care demonstrează dorința unanimă a concetățenilor noștrii, în ceea ce privește dezvoltarea și interesul manifestat față de comuna noastră”, se arată într-un memoriu transmis de Primăria Acâș prefectului Eugeniu Avram și președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef.

Memoriul a fost transmis în 10 martie 2015, dar cei doi nu au răspuns nici acum după aproape un an. Reabilitarea drumului nici nu a fost pusă în discuție.

mihaeni drum (20)

mihaeni drum (25)

??????????

Patronul Băilor Mihăieni, Alexandru Orosz, spune că mulți clienți i-au spus că nu mai vin la ștrand din cauza drumului foarte prost.

”Am simțit și pe pielea noastră, au scăzut numărul clienților”, spune Alexandru Orosz.

”E o rușine pentru România. Să nu poți face 3 km de drum spre o zonă turistică ?”, acuză turiștii.

Mihăieni este un sat din comuna Acâș, județul Satu Mare. Apa termală de la Mihăieni este un dar pentru sănătate, conține bicarbonat, clor, sodiu și calciu. Ștrandul se întinde pe 10 hectare, într-un loc liniștit cu mult spațiu verde. Aici sunt trei bazine cu apă termală, parcuri pentru copii, saună, etc.

Potențialul turistic al comunei Acâș este imens, dar prea puțin valorificat. Aici se mai găsesc și Băile Acâș, dar și o celebră biserică reformată, unica din lume pe care se găsește o semilună. Dacă mai trebuie menţionat, apa termală este minunată!

Apa termală din zona Acâș-Mihăieni este considerată de specialiști ca având proprietăți curative, mult peste apa termală de la Băile Felix sau Hajdúszoboszló.

 

http://www.voceatransilvaniei.ro/bataie-de-joc-la-mihaieni/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply