Efectul naturii asupra psihicului uman

V-ati gandit vreodata cat de captivi sunteti in vietile de zi cu zi incat cu greu va faceti putin timp sa petreceti in natura? V-ati gandit cat de periculos este mediul urban asupra sanatatii psihice si ce efecte devastatoare sunt provocate de inchiderea noastra in celulele urbane?

Termenul de “ecopsihologie” arata legatura dintre ecologie si psihicul uman. Disragerea noastra  de lanatura si “confortul” pe care il gasim in jungla urbana are un efect negativ asupra fizicului si mentalului uman,si chiar si asupra naturii.

181858_437292596302773_283941479_n

Dezvoltam mai putina empatie fata de natura si asa sfarsim prin a distruge ceva ce nu am creat. Iesind din oras, participand la diverse activitati in natura sau doar plimbandu-ne prin parcuri, ne ajuta la limpezirea mintii si ne distrage putin de la diversitatile la care trebuie sa facem fata zi de zi.

Multi terapisti au folosit “ecopsihologia” pentru tratarea unor probleme mintale sau handicapuri. Verdeata are un efect de vindecare spirituala si ne dezvolta simturile, de aceea multi prefera sa mediteze in natura.

Ecopsihologia ajuta la intelegerea inevitabilei conexiuni dintre oameni si natura.

 

Sursa : http://fractalenlightenment.com/854/sustainability/the-effect-of-nature-on-the-human-mind

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply