Efectul Placebo – transformand biologia cu ajutorul credintei

Puterea credintei are un efect extraordinar in viata noastra. Conform wikipedia, Efectul placebo este imbunatatirea masurabila, observabila sau care se resimte asupra sanatatii, care nu se atribuie unui tratament real in desfasurare. Aceasta inseamna ca se pot trata diverse afectiuni, cu puterea mintii. 

Multe studii au demonstrat ca efectul placebo este real si extrem de eficient. Practica placebo este cunoscuta, dar este respinsa pe scara larga de catre medicina.

Din pacate, companiile farmaceutice studiaza pacientii care raspund la efectul placebo cu scopul de a-i inlatura din studiile clinice anuale. Examinand efectul placebo, ar da nastere la o noua categorie in stiinta, care ar putea fi, probabil, constiinta. Acesta este motivul pentru care nu se examineaza in detaliu puterea perceptiei noastre si capacitatea de a ne crea propria realitate si chiar a modifica biologia noastra, care ar deschide usa unei multitudine de intrebari, posibilitati si potential pentru rasa umana. Aceste posibilitati ar sterge probabil, multe industrii de pe planeta, de la industria sanatatii pana la cea energetica.

Aceste concepte sunt deasemenea, puternic examinate si ilustrate de fizica cuantica.

Sa vedem parerile unor doctori specialisti cu privire la efectul placebo :

“Efectul placebo ar trebui sa reprezinte obiectul unor eforturi majore si sustinute de cercetare. Cercetatorii din medicina ar putea sa se concentreze pe intelegerea efectului placebo si ar putea sa-i ajute pe medici sa lucreze cu aceasta energie pentru a putea vindeca diverse boli. Vindecatorii prin energie spun ca detin deja aceste instrumente, dar eu sunt un om de stiinta, si cred ca, cu cat vom stii mai multe despre stiinta placebo, cu atat mai bine vom putea utiliza aceste cunostinte in clinici. “- Bruce Lipton, Ph.D 

“Abilitatea mea, ca si chirurg, nu a avut niciun beneficiu pentru acesti pacienti. Intregul beneficiu al interventiei chirurgicale pentru osteoartrita a genunchilor a fost efectul placebo. ” – Dr. Moseley (chirurg implicat in studiu)

Cercetatorii din intreaga lume au descoperit ca tratamentele placebo pot stimula raspunsuri biologice si fiziologice reale. Totul, de la modificari ale ritmului cardiac la tensiunea arteriala si chiar la activitatile chimice din creier. A fost eficient cu un număr de diferite boli precum artrita, depresie, oboseala, anxietate, Parkinson si altele.

Placebo-1

Ce inseamna aceasta?

Aceasta inseamna ca prin puterea de convingere, corpul nostru  biologic poate reactiona intr-un mod necesar pentru a viza orice boala cu care ne  confruntam. Gandurile, sentimentele, si emotiile sunt direct responsabile pentru schimbarea biologiei noastre.

Schimbarea biologiei noastre cu ajutorul credintei, nu este un proces usor, pentru ca,  cei mai multi dintre noi, nu credem cu adevarat ca putem sa ne vindecam. Trebuie sa ne impotrivim manipularii perceptiei cu care ne-am confruntat ani la rand, care au format gandurile si credintele noastre.

 

sursa: http://themindunleashed.org/2014/05/placebo-effect-transforming-biology-belief.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply