Existenta lumilor paralele confirmate de fizicieni

Descoperirile fizicienilor de la Universitatea California din Santa Barbara demonstreaza cum un obiect ce apare in fata noastra, poate exista simultan intr-un univers paralel. Totul a pornit de la o foarte subtire bucata de metal, o “paleta” avand grosimea parului uman, incredibil de mica, dar ce poate fi vazuta cu ochiul liber. Cercetatorul Andrew Cleland de la Universitatea din California mai sus mentionata, a racit aceasta paleta intr-un frigider, a micsorat lumile, si, sub un recipient special, a scos tot aerul pentru a elimina vibratiile. Apoi, a apucat-o ca un diapazon, dar a remarcat ca paleta se misca, dar si ramanea nemisca in acelasi timp!

Cum a fost posibil acest lucru?

paralleee-1050x526Electronii, care se invart in nucleul unui atom, se rotesc cu viteze diferite in acelasi timp; de aceea, ei sunt greu in a fi “prinsi”. Acest lucru se poate intampla, doar cand masuram pozitia unui electron pe care il fortam sa aiba o anumita pozitie specifica. Fizicianul Andrew Cleland a avut aceasta idee stralucita de a aplica acelasi principiu al electronului unui atom si in cazul unui obiect vizibil cu ochiul liber.

“Atunci cand observi ceva intr-o anumita stare, aceasta teorie imparte Universul in doua parti”, a declarat Cleland site-ului FoxNews.com.

Teoria multiversului spune ca intreg Universul “ingheata” in timpul observatiei si putem vedea doar o realitate. Astfel, la un moment dat, putem vedea doar o minge de fotbal in aer, dar, in alt Univers, mingea de fotbal deja a cazut pe teren.

Sean Carroll, fizician la California Institute of Technology sugereaza faptul ca noi nu simtim timpul, ci il percepem cum trece. De exemplu, timpul trece mai repede cand ne aflam pe un rollercoaster si trece foarte incet atunci cand ne aflam intr-o sala de lectura. Ultimele minute inainte de incheia vor parea ca orele.

Timpul ne pare ca o strada cu unic sens, in care se circula de la trecut la prezent”, afirma Fred Alan Wolf, fizician si autorul a numeroase carti in domeniul fizicii cuantice. “Dar exista teorii care urmaresc nivelurile anumitor campuri cuantice, particule ce traverseaza atat inapoi, cat si inainte in timp”.

Wolf ne spune ca timpul – cel putin in mecanica cuantica – nu se misca inainte ca o sageata. Se misca in zig-zag, iar fizicianul crede ca este posibil in a construi o masina care sa faca posibila calatoria in timp.

“Newton a spus ca timpul e universal, si ca toate ceasurile bat la fel. Cu teoria relativitatii a lui Einstein stim ca e posibila calatoria in viitor. Cu teoria gravitatii a lui Einstein, legile fizicii asa cum le percepem astazi ne arata ca e posibila chiar si calatoria in trecut. Dar, pentru a vedea daca aceasta se poate realiza, trebuie sa invatam noile legi ale fizicii de la nivelul cuantic”, a afirmat Richard Gott, un fizician de la Universitatea Princeton.

Ben Bova, autor SF conclude: “Poate ca cineva a inventat deja masina timpului, iar istoria noastra este constant schimbata, dar noi nu putem sesiza ciudateniile de-a lungul timpului”.

Fizicianul Brian Greene este de parere ca daca Universul este infinit, atunci exista o probabilitate incredibil de mare ca universurile paralele sa existe. Pentru a-si creiona teoria, Greene a comparat Universul cu un pachet de carti asezat pe o masa. De fiecare data cand se extrage o carte, aceasta este asezata in dedesubtul pachetului. In acest fel, materia este repartizata in Cosmos, fapt pentru care atunci cand ar trebui sa ajungem la limita sa, repetitivitatea materiei s-ar produce si infinitatea ar fi posibila.

De pe http://www.efemeride.ro/ citez:

” În ultima perioadă, cele mai multe dintre descoperirile efectuate îi împing pe fizicieni să susțină că Universul este proiectarea unei holograme. Această teorie se definește de la teoria stringurilor, care susține că Universul este de fapt o lume extrem de subțire care se definește la un spațiu imens prin proiecție. În teoria stringurilor particulele elementare sunt alcătuite din stringuri (corzi sau sfori) aflate sub excitație. Stringurile trebuie să fie întinse sub tensiune, pentru a deveni excitate, dar aceste stringuri nu sunt prinse de un suport, ele plutesc în continuumul spațiu-timp. Aceste stringuri interacționează unele cu altele în spațiu și timp rezultând particule elementare. Diferitele forme de interacțiune dintre stringuri dau proprietățile fizice ale particulei.

În 2007, fizicienii au descoperit un spațiu gol de 1 miliard de ani. Doi ani mai târziu, s-a descoperit un alt spațiu similar de 3,5 ani lumină. Aceste spații pur și simplu lipsite de materie au ridicat numeroase semne de întrebare despre forma și specificul Universului. S-a vehiculat ideea că aceste spații aparent goale aparțin altor universuri care interferează cu al nostru. Acest fapt nu se poate demonstra încă, dar acesta a fost primul semn al existenței universurilor paralele. ”

Disparitii ciudate :

Orion Williamson era un fermier din apropiere de Selma, Alabama. Într-o zi de iulie, în 1854, s-a ridicat de pe scaunul din veranda casei sale şi a mers de-a lungul câmpului, pentru a-şi aduce caii de la păscut. Soţia şi copilul său îl priveau de pe verandă, iar în partea cealaltă a câmpului, doi vecini călăreau spre el. Înainte de a se întâlni, Williamson a dispărut.

Martorii au cutreierat şi chiar au răscolit câmpul, dar nu au găsit nicio groapă şi nicio urmă a lui Williamson. Au venit oamenii din oraş să-l caute, dar nimic. Au venit de asemenea, ziariştii, printre ei fiind şi tânărul Ambrose Bierce, care a descris incidentul în povestirea devenită apoi celebră: „Dificultatea traversării câmpului”.

Pe data de 23 septembrie 1880, o dispariţie de genul celei a lui Williamson s-a repetat: David Lang, un fermier ce locuia în apropiere de Gallatin, Tennessee, străbătea liniştit câmpul din faţa casei sale şi a dispărut chiar sub privirile nedumerite şi apoi îngrozite ale soţiei sale. Dispariţia sa a fost confirmată şi de doi vizitatori ce tocmai veneau la ei (judecătorul August Peck, din Gallatin şi cumnatul acestuia), care îl văzuseră pe Lang din trăsura lor. Cercetarea amănunţită a câmpului a arătat şi de această dată că nu existau gropi sau subterane ascunse.

Povestea lui Lang a fost relatată de nepoata sa, şi devenită celebră mulţi ani mai târziu, apărând în revista „Destin”.

O călătorie nocturnă după apă pare să fie la fel de hazardată şi de riscantă ca şi traversarea câmpului, după cum am văzut în cele două povestiri.

În noiembrie 1878, un băiat de 16 ani, Charles Ashmore, din Quincy, Illinois, a ieşit noaptea, cu o căldare, să ia apă. Pentru că nu s-a mai întors, după câteva minute, tatăl şi sora lui au plecat să-l caute. Ei au descoperit urmele clare ale picioarelor sale în zăpadă, conducând până la  jumătatea drumului, unde se opreau brusc.

La toate aceste stranii dispariţii, niciodată nu s-a găsit o explicaţie.

Podurile care au dispărut

În Gwynedd, Ţara Galilor, consiliul local a dispus construirea unui pod pietonal pentru trecerea peste râul Penrhos, pentru a uşura accesul locuitorilor dintr-o parte în alta a oraşului.

Realizarea podului a costat 1200 lire sterline, iar lucrările s-au finalizat la data de 11 mai 1986. Peste numai trei săptămâni, fără nici cel mai mic zgomot sau avertisment, podul a dispărut! Pur şi simplu, într-o dimineaţă, localnicii au sesizat că podul nu mai era! Nu s-a putut face dovada existenţei unei mâini criminale şi nici a unui act terorist premeditat.

Oficialităţile, uluite, au dispus construirea altui pod, care a fost consolidat suplimentar faţă de primul, prin nişte structuri metalice specifice acestor construcţii.

După un an, la sfârşitul lunii iulie 1988, şi acest pod considerat „infailibil” a dispărut. Absolut discret, fără nicio dovadă de intervenţie umană, într-o bună dimineaţă podul nu a mai fost găsit. Tot ce a mai rămas din el au fost uşoare urme de la fundaţii, pe malurile râului. Incredibil a fost şi faptul că, în ciuda eforturilor poliţiei de a elucida acest fapt şocant, nu s-au descoperit urme consistente şi concrete ale dispariţiei pieselor de mare rezistenţă şi volum, din care au fost construite cele două poduri.

Surse:

http://www.almeea.com/fizica-cuantica-demonstreaza-existenta-universurilor-paralele-precum-si-posibilitatea-de-a-calatori-in-timp/

http://www.efemeride.ro/exista-universuri-paralele-iata-cele-mai-concludente-teorii

http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=5529

 

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673