Geometria sacra si Creatia

Se zice ca “Matematica este limba cu care Dumnezeu a scris Universul”. Daca suntem atenti putem observa matematica in tot ceea ce ne inconjoara si in tot ceea ce facem.Traim intr-un Univers in care totul este forma. Geometria sacra cuprinde intregul Univers vizibil, dar care foloseste reguli invizibile. Anumite rapoarte si forme se gasesc repetandu-se in Univers. Aceste forme geometrice si cifre par sa radieze pozitivitate. 

Pytagora a descris geometria sacra ca muzica vizuala.Muzica este creata prin aplicarea legilor de frecventa si sunet in anumite moduri. Starile de rezonanta armonica sunt produse atunci cand frecventele sunt combinate in moduri care sunt la unison cu legea universala. Aceleasi legi pot fi aplicate pentru a produce armonie vizuala. In loc de frecventa si sunet , este unghi si forma , care sunt combinate pentru a produce simfonii vizuale, care arata armonia unificarii diversitatii.

Raporturile geometrice sacre aplicate in muzica, ofera putere de vindecare si echilibrare a corpului uman. Acest lucrua a fost crezut de pitagorieni, iar acum, aceste crezuri au fost reinviate.

Natura insasi este bazata pe geometria sacra:

Din mijlocul unei floarea-soarelui…

sunflower_whorl_sacred_geometry

..pana la structura interna a unei moluste Chambered Nautilus , se afiseaza spirala logaritmica a raportului de aur:

chambered_nautilus_cutaway_logarithmic_spiral

Aceeasi spirala se gaseste in Univers, cu galaxiile in forma de spirala, folosind aceleasi raporturi:

golden_ratio_spiral_galaxies

Geometria sacra este folosita in creatia de mandale budist-tibetane:

kalachakra_sand_mandala_sacred_geometry

Geometria sacra este folosita in constructia unor biserici, temple, moschee etc :

sacred_geometry_selimiye_mosque_dome

In catedrala Grace din San Francisco, se poate observa:

labyrinth_grace_cathedral_san_francisco

Geometria sacra (precum si alte simboluri) apare si in desenul animat Donald Duck  :

Dar care este inceputul acestei geometrii sacre?!

Citez de pe http://mesajpentrunoitoti.blogspot.ro/2014/01/matematica-limbajul-universului-partea.html :

“Toata existenta porneste de la un singur punct. Acest  punct reprezinta ideea de baza a Creatiei, dimensiunea intaia. Imagineaza-ti Spiritul plutind in vid. Nu exista corp fizic sau minte, doar spirit. Spiritul decide sa faca ceva, asa ca isi extinde constiinta cat de mult poate fara sa se miste; astfel creeaza o sfera in jurul lui, numita Monada. Prima forma sacra a geometriei.

 

 Apoi spiritul decide sa se miste si se muta undeva, intr-un punct oarecare de pe marginea cercului, si acolo repeta procedura, rezultand un al doilea cerc.
 
   Figura obtinuta se numeste Vesica Pisces si este o alta forma sacra, prezenta in diverse monumente antice, dar si in religia crestina. Spiritul se  misca din nou, si cum el este perfect, se misca perfect, exact la o raza distanta de punctul de plecare; miscarea sa va genera cercuri perfecte, identice cu primul.
Modelul genezei, cel al Seminţei Vieţii este alcatuit din sapte cercuri:

I se spune asa pentru ca reprezinta geometric modul cum a fost creata viata, povestea Genezei asa cum este spusa si in biblie: Intai a fost vidul apoi a aparut Dumnezeu-spiritul(primul cerc); apoi Dumnezeu-spiritul s-a miscat si lumina a fost creata (vesica pisces) in prima zi. Fiecare cerc poate fi vazut ca o alta zi a creatiei; dupa 4 zile, jumatate din lume a fost creata- dupa 4 cercuri exact 1/2 din desen apare! In a 6-a zi un miracol se petrece: ultimul cerc trasat formeaza o floare perfecta cu 6 petale! De aceea biblia spune ca “la inceputuri erau sase”. Tot ea afirma ca lumea a fost creata in sase zile, iar in a saptea Dumnezeu s-a odihnit. Aceste forme ale geometriei sacre sunt intr-o continua schimbare. Astfel, urmatoarea forma sacra decurge din Saminta Vietii si este cunoscuta ca“Oul Vietii”.

Daca vom continua dezvoltarea figurii prin adaugarea de noi cercuri, vom ajunge la modelul numit “Floarea Vietii“. El este reprezentat de obicei din 19 cercuri inconjurate de o margine simpla sau dubla:

Este una dintre cele mai cunoscute si mai venerate forme geometrice sacre, deoarece incorporeaza in ea modelul creatiei a tot ceea ce exista, viu sau non-viu. E simbolul universal al vietii. De ce sa studiem geometria sacra? Intelegind aceasta stiinta putem sa ne schimbam viata inscriind in mod constient, in celulele noastre vindecarea E alegerea noastra sa traim in lumea tridimensionala cu limitari, neajunsuri, dureri, disperare, invidie, lacomie, frica, intr-un univers marunt si egoist sau sa ne bucuram de tinerete vesnica, fericire si dragoste. Viata fiecaruia este o expresie a ceea ce creem. Sintem creatorul propriului univers, prin vorba, prin gind, prin fapta. Daca inauntrul tau e armonie, vei crea acelasi lucru si inafara. Astfel ca intelegerea geometriei sacre creeaza o poarta prin care fiecare poate calatori prin spatiu si timp. ”

Pt mai multe informatii, urmariti videoclipul de mai jos:

 

Sursa: http://fractalenlightenment.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment

  1. Pingback: Floarea vietii -

Leave a Reply