GMO considerat act terorist in Rusia

Parlamentarii rusi fac o miscare indrazneata cu privire la GMO (Genetically modified organism), care, atunci cand va trece printr-un proiect de lege, activitatile GMO vor fi considerate acte de terorism.

GMO-related-activities-to-be-considered-as-terrorist-acts-in-RussiaIn aceasta saptamana, un proiect de lege a fost inaintat de Partidul Democrat Liberal si Comitetul de Agricultura din Rusia, ca reactie la faptul ca ei sustineau ca legislatia anterioara nu a mers suficient de departe pentru a proteja interesele popurului sau.

Acest nou proiect de lege ar insemna ca orice activitate legata de GMO, care ar putea cauza un prejudiciu sau chiar moarte, ar fi considerat act de terorism si va fi tratat ca atare, introducand raspundere penala nu numai producatorilor de GMO, dar deasemenea si vanzatorilor si transportatorilor.

In Izvestia, un important cotidian rus, s-a explicat ca in proiectul de lege propus, raspunderea penala trebuie sa se aplice doar companiilor si oficialilor guvernamentali, in timp ce persoanele fizice ar trebui sa fie trase la raspundere disciplinara.

In plus, va fi considerat un act criminal  ascunderea in mod deliberat sau denaturarea oricarei informatii de catre companii sau oficiali guvernamentali cu privire la impactul GMO asupra mediului sau asupra sanatatii oamenilor.

Amenzile propuse pentru aceste dezinformari vor varia in functie de cine este responsabil.

Kirill Cherkasov, prim-vicepresedinte al Comitetului de Agricultura din Rusia propune ca un regulament ar trebui impus in domeniul ingineriei genetice, deoarece importurile de produse care contin GMO au crescut dramatic dupa ce Rusia a aderat la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC).

 

Sursa: http://www.naturalcuresnotmedicine.com/2014/05/gmo-related-activities-considered-terrorist-acts-russia.html

One thought on “GMO considerat act terorist in Rusia

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673