GO Romania! Cum parcurgeam drumul acum 40 de ani până pe litoralul românesc?

Douăzeci de autoturisme Dacia şi Fiat Polski, înmatriculate în Polonia, vor străbate ţara noastră timp de două săptămâni, în cadrul evenimentului GO Romania!

Organizată în premieră, Caravana GO Romania este un proiect al Ambasadei României la Varșovia, în colaborare cu Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Polono-Română și Uniunea Națională a Patronatelor din România. Caravana va străbate România până pe litoral, în perioada 27 iunie – 9 iulie 2017.

Iniţiat de Mihai Bufniţă (Mihai Sowa), un polonez îndrăgostit iremediabil de România şi autoturismul Dacia, proiectul GO Romania, organizat sub forma unei caravane, va reface simbolic, timp de două săptămâni, itinerarul parcurs de turiştii polonezi spre litoralul Mării Negre, în anii 70-80.

Totodată, proiectul GO Romania subliniază prietenia dintre membrii Asociaţiilor Drum Bun înfiinţate în Cracovia şi Satu Mare, cu toţii pasionaţi de Dacia românească.

George Negrea, preşedintele Asociaţiei Drum Bun Satu Mare este singurul român care va reface împreună cu polonezii traseul până la mare:

Proiectul a fost iniţiat de Mihai Sowa, preşedintele Asociaţiei Drum Bun din Cracovia, din dragoste pentru România. El a cunoscut ţara noastră de mic copil, când venea împreună cu părinţii pe litoralul românesc. De atunci, el continuă să vină în România împreună cu prietenii, este îndrăgostit de ţara noastră şi de maşina Dacia.

Prin parcurgerea traseului pe care polonezii îl urmau în anii 70/80, când veneau la Marea Neagră, caravana a fost gândită ca un fel de promovare făcută ţării noastre şi litoralului românesc. Membrii caravanei şi maşinile lor de pe vremuri vor putea fi întâlnite în fiecare oraş unde se va poposi. (George Negrea)

Luni, seara, 26 iunie, îmbarcaţi în autoturisme Dacia, modelele 1100, 1300 şi 1310, respectiv Fiat Polski, polonezii vor întra în România prin Vama Petea, de unde se vor îndrepta spre Negreşti Oaş, unde vor rămâne peste noapte.

A doua zi, marţi, 27 iunie, ei se vor întâlni cu oficialităţile din Negreşti Oaş, după care caravana îşi va continua drumul.

Miercuri, caravana va poposi în Cluj Napoca, iar apoi în celelalte oraşe incluse în traseu: Hunedoara, Deva, Tîrgu Jiu, Rînca, Piteşti, Craiova, Bucureşti, Constanţa. La întoarcere, caravana GO Romania va străbate Transfăgărăşanul, urmând ca în 8 iulie să poposeacă din nou în Cluj Napoca, iar în 9 iulie în Oradea.

radiocluj.ro

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4669