Gratar solar care poate stoca energie si care poate fi utilizat si noaptea

Gratarul solar Wilson este un proiect dezvoltat de catre profesorul David Wilson, cu ajutorul absolventilor de la MIT  in toamna anului 2012. Acest gratar este construit in asa fel incat sa colecteze energie termica direct de la soare, si sa o stocheze pentru a putea fi folosit pana la 25 de ore, la temperaturi de peste 450 grade Fahrenheit. 

300px-Wilson_Solar_Grill_prototype_image

Studiul este condus de Derek Ham, Eric Uva si Theodora Vardouli, toti participand la un curs de antreprenoriat numit  “iTeams” (prescurtarea de la “Innovation Teams”). Este un curs unic in cadrul MIT care ansambleaza echipe interdisciplinare de studenti din intregul MIT. Scopul echipei este de a preda studentilor stiinta si tehnologia concentrandu-se pe modul de a judeca potentialul comercial al unei tehnologii.

Tehnologia Wilson foloseste o lentila Fresnel pentru a valorifica energia soarelui pentru a putea topi un container de nitrat de litiu. Nitratul de litiu serveste ca o baterie solara. Datorita reactiei sale de schimbare de faza, energia termica se poate depozita pe perioade mai mari de timp si la temperaturi mai ridicate. Caldura este apoi redistribuita prin convectie, care permite gatitul in aer liber.

Wilson-Solar-Grill

Aceasta tehnologie prezinta un potential urias de gatit dar se poate utiliza si in alte scopuri. Din punct de vedere tehnic, se poate stoca energie termica si caldura pentru casa, apa si probabil sa genereze electricitate. Caldura este energie si energia poate fi transformata in electricitate. Prin urmare, acesta ar putea oferi si caldura.

Acesta este un concept bazat pe tehnologie reala si stiinta. Soarele este o sursa puternica de energie si captarea energiei cu ajutorul lentilelor Fresnel si stocarea energiei termice este posibila.

Surse:

http://www.wesupportorganic.com/2014/01/newly-invented-off-grid-solar-grill-can-store-energy-and-cook-at-night-without-electricity.html

http://solarcooking.wikia.com/wiki/Wilson_Solar_Grill

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply