HALLOWEEN cunoscut ca sarbatoarea pagana “SAMHAIN”

Odata ce veti afla adevarul din spatele Halloween`ului, veti ramane uimiti…

Schelete, vrajitoare, fantome, paianjeni, impreuna cu decoratiuni cu dovleci, si multe lumini, multe pregatiri la fel ca si pregatirile pentru Craciun (care este o alta sarbatoare pagana). Adultii si copiii isi pregatesc costumatiile, mastile si se pregatesc de petrecerile organizate pentru aceasta sarbatoare. Tinerii viziteaza casele de groaza, iar televiziunile sponsorizeaza aceste aparitii, transformandu-le in adevarate spectacole televizate, show-uri la fel ca emisiunile de cancan, oferite pentru a redirectiona atentia oamenilor in scopul de a le spala creierii, si de a-si face profit din rating.

 

 

Foarte putini sunt cei care se intereseaza de aceasata sarbatoare, majoritatea preluand-o, ca pe o forma de distractie, nestiind de fapt ce sarbatoresc si la ce ritualuri participa, de multe ori involuntar.

Cuvantul “halloween” este derivat din termenul “All hallows Eve”  , care a avut loc la data de 31 octombrie la sfarsitul verii, in nord-vestul Europei.  “All Hallows Day” (“Ziua Tuturor Sfintilor”), a fost urmatoarea zi, 1 noiembrie. Prin urmare, Halloween`ul este in ajunul Zilei Tuturor Sfintilor.

Halloween a inceput in urma cu peste 2000 de ani, in timpul celtilor si a preotilor pagani, druizii. Druizii sunt, fara indoiala, regii istoriei oculte. Vrajitorie, satanism, paganism, practic toate aspectele oculte ale instructiunilor dobandite de la druizi. De la popularele “trick-or-treat” , costume, la pozne, fantome, demoni, spiridusi si vrajitoare – Halloween datoreaza nasterea sa morbida, druizilor.

Druizii au sarbatorit doua nopti speciale ale anului : Beltane si Samhain. Beltane a avut loc la 1 mai si a marcat nasterea verii. Samhain a avut loc la data de 1 noiembrie si a insemnat moartea verii. Samhain, o noapte in care se celebreaza moartea si iadul, a fost ritualul cel mai important al druizilor. A fost o noapte ingrozitoare de sacrificii umane.wheel1

In imaginea de mai sus se pot observa inca doua sarbatori pagane si anume Craciunul si Pastele despre care puteti citi mai multe aici : ORIGINILE PAGANE ALE CRACIUNULUI SI PASTELUI  si  PASTELE-EASTER-ISHTAR

Druids+gather+Primrose+Hill+Celebrate+Autumnal+L3FSWzeMLXnl

Druizii credeau ca, in timpul acestei nopti, Samhain, valul mistic ce desparte pe cei morti de cei vii, se deschide. Druizii indrumau aceste spirite ratacite spre posedarea unor corpuri. Celtii speriati s-au mascat in demoni, spirite rele, fantome etc in speranta de a convinge acele spirite ca ei sunt alte duhuri rele, si astfel sa-i lase in pace.

samhain-28302144697_xlarge

pagan-rituals-1

Deasemenea, celtii au pregatit mese pline cu mancare, pentru a potoli spiritele rele de a face tot felul de trucuri si acte rau intentionate, prin urmare, obiceiul nostru : “trick or treat”.  Druizii efectuau sacrificii umane oribile si alte ritualuri josnice in timpul Samhain. Sa nu existe nicio indoiala – noaptea Samhain a fost un terifiant “legamant cu moartea si cu iadul”. Si fara indoiala, Samhain a fost originala noapte a Halloween`ului.

Simbolurile Halloween`ului, obiceiurile si practicile, au avut o varietate de influente asupra culturii occidentale de-a lungul istoriei. Cu toate acestea, in istoria americana timpurie, Halloween-ul nu a fost sarbatorit, ca urmare a mostenirii crestine puternice in America. Acesta nu a fost pe larg observat pana in secolul al XX-lea. Initial, acesta a fost practicat doar in localitatile catolice irlandeze, pana cand mii de irlandezi au emigrat in America in timpul marii foamete de cartofi si au adus obiceiurile lor cu ei.

Intr-o anumita masura, Halloween`ul modern este o sarbatoare irlandeza, cu origini timpurii, in cadrul festivalului celtic de iarna. Interesant este faptul ca, in cultura americana, cresterea popularitatii acestei sarbatori coincide aproximativ cu cresterea nationala in spiritism, care a inceput in 1848.

Analistii raporteaza ca intre 5- 6 miliarde dolari sunt cheltuiti pe costume, recuzite si bomboane pentru cea de-a doua cea mai mare sarbatoare comerciala din Statele Unite ale Americii – Halloween.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

sursa : http://worldtruth.tv/halloween-know-as-samhain-pagan-holiday/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply