Iisus critica religia si guvernul corupt si era considerat un rebel

“Nu socotiti ca pace am venit sa aduc pe pamant; nu am venit sa aduc pace, ci sabie.” (Matei 10, 34).

Insa aceasta sabie este Cuvantul lui Dumnezeu : “Asa a grait Domnul. A se citi: Nu am venit sa impac adevarul cu minciuna, intelepciunea si prostia, binele si raul, dreptatea si silnicia, bestialitatea si omenia, inocenta si desfranarea, pe Dumnezeu si pe mamona: ci am adus sabie, ca sa tai si sa le despart, incat sa nu se amestece. Cu ce sa le desparti, Doamne? Cu sabia adevarului. Ori cu sabia cuvantului Lui Dumnezeu, ceea ce e totuna: fiindca adevarul este cuvantul Lui Dumnezeu, si cuvantul Lui Dumnezeu este adevarul.”

El i-a izgonit pe cei ce transformau templele in locuri de comert, distrugand prin aceste fapte ceea ce trebuia sa reprezinte acel locas. Astfel,  templele ce ar fi trebuit sa reprezinte locul in care oamenii puteau sa se apropie de Dumnezeu, acum se apropiau de idolul lor: banul. Asa ca a distrus templul si a refacut un nou templu care zace in interiorul nostru. Acesta fiind locul in care trebuie sa ajungem pentru a ne apropia de Dumnezeu:

  • 14.Si a gasit sezand in templu pe cei ce vindeau boi si oi si porumbei si pe schimbatorii de bani.
    Mt 21:12, Mc 11:15, Lc 19:45
  • 15.Si facand un bici de streanguri, i-a scos pe toti afara din templu, si oile, si boii, iar schimbatorilor le-a varsat banii si le-a rasturnat mesele;
  • 16.si celor care vindeau porumbei le-a zis: “Luati acestea de aici! Nu faceti casa Tatalui Meu casa de negutatorie!”Mt 21:13, Mc 11:17, Lc 2:49
  • 17.Si ucenicii Sai si-au adus aminte ca este scris: Ravna casei Tale m’a mancat.Ps 68:9
  • 18.Dar I-au raspuns Iudeii, zicand: “De vreme ce tu faci acestea, ce semn ne arati?” 5Mt 12:38, Mt 16:1, In 6:30
  • 19.Iisus le-a raspuns si le-a zis: “Daramati templul acesta si’n trei zile il voi ridica”.Mt 26:61, Mt 27:40, Mc 14:58, Mc 15:29, FA 6:14
  • 20.Si au zis Iudeii: “In patruzeci si sase de ani s’a zidit templul acesta! Si tu il vei ridica in trei zile?…”.
  • 21.Dar El le vorbea de templul trupului Sau.1Co 6:19

Şi prin El sunteţi zidiţi împreună, ca să fiţi o locuinţă a lui Dumnezeu, în Duhul” (Efeseni 2:22 ).

Nu ştiţi că voi sunteţi templul lui Dumnezeu şi că Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi? Dacă cineva nimiceşte templul lui Dumnezeu, pe acela îl va nimici Dumnezeu; căci templul lui Dumnezeu este sfânt şi aşa sunteţi şi voi” (1. Corinteni 3:16,17 ).

platosa_dreptatiiIisus si legile spirituale.

De pe  http://www.bisericaspiritualaunica.com/Religia%20lui%20Isus.html citez:

Cat despre religie, Iisus a respins orice religie, inclusiv religia iudaica.  Isus (Iisus) a schimbat Legea iudaica, in puncte esentiale si acesta este de asemenea un aspect deja analizat. Expresia ”dar Eu va spun,” introduce schimbarea fundamentala a moralei iudaice, care se baza pe dreptate si pe lege si nu pe sacrificiul de sine. Legea Lui era adevarul rostit prin Cuvantul lui Dumnezeu si sacrificiul prin iubirea neconditionata, Iisus nu a fost membru la nicio confesiune crestina, El a avut credinta doar in Tatal si a criticat modul in care oamenii religiosi il percepeau pe El. Iisus nu a infiintat nicio religie, El a realizat doar legatura personala dintre Tatal si copiii Lui.

Iisus ne-a adus pe pamant Imparatia Cerurilor dar nu ca sa ne organizam intr-o religie, ci ca sa avem o relatie directa cu Tatal. Daca suntem o religie atunci suntem legati prin legaturile acelei religii, dar noi trebuie sa fim legati mai intai de Tatal si atunci vom sti cum sa ne purtam cu semenii nostrii si ce legaturi putem sa avem cu ei.Iisus este Invatatorul nostru dar El ne-a aratat cum sa ne adresam direct Tatalui, de exemplu prin rugaciunea Tatal nostru si nicidecum nu a pus nici un mediator intre noi si Tatal, iar El s-a prezentat pe Sine ca fiind una cu Tatal si nu doar un mijlocitor. Iisus nu este doar Calea catre Tatal, este una cu Tatal, caci este legatura dintre Tatal si om, in interiorul fiintei omului. Iisus este si Mijlocitor dar din interiorul lui Dumnezeu si din interiorul nostru, adica este Fiinta in care s-a realizat mijlocirea, unirea dintre Dumnezeu si om. Mijlocirea nu este un fapt exterior, ci este relatia personala dintre Dumnezeu si om, relatie realizata in interiorul omului, acolo unde uniunea dintre Dumnezeu si om devine o noua realitate care include atat natura umana cat si natura divina. Iisus este Calea care duce la viata vesnica si este forma vizibila a Dumnezeului invizibil.

Religia trebuie vazuta doar ca o forma organizatorica umana, care are o limitare istorica. Dumnezeu Tatal este deasupra religiei si Iisus, folosindu-se de metafore, ne-a spus clar ca noi, fiecare din noi, depindem numai de Tatal. Viata pe pamant si munca in societate au regulile lor si omul are tot dreptul de a-si face o existenta mai buna pe pamant, dar religia, ca forma de spiritualitate organizata, atunci cand incearca sa devina hegemonica in societate si cand inglobeaza existenta pamanteasca a omului poate sa devina o toxina periculoasa care tinde sa otraveasca chiar zona de care ar fi trebuit sa aiba grija si anume spiritul uman.

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply