Importanta fericirii si a trairii in Prezent, explicata intr-o minunata poveste

Doi barbati, grav bolnavi, au ocupat aceeasi camera dintr-un spital. Unuia dintre acestia, i-a fost permis sa stea ridicat, timp de o ora, in fiecare dupamasa, pentru  a ajuta la eliminarea lichidului din plamani.Patul sau a fost pozitionat langa fereastra. Celalalt barbat a trebuit sa-si petreaca timpul, intins, pe spate. Cei doi vorbeau ore in sir.

Ei vorbeau despre familiile lor, caminele, locurile de munca, implicarea in serviciile militare. In fiecare dupamasa, atunci cand barbatului ce statea langa fereseatra i-a fost permis sa sa ridice pt o ora, acesta ii descria colegului de camera, ceea ce se intampla afara, spitalul fiind pozitionat langa un parc mare cu lac, in care se plimbau familii, iubiti.  Barbatul care nu putea vedea toate acestea, isi inchidea ochii si-si imagina tot ceea ce i-a fost descris.

Intr-o dupa-masa calda, omul de langa fereastra ii descrise colegului, o parada ce trecea prin zona. Celalalt barbat isi inchipuia intreaga manifestare, in minte, si astfel traia acele senzatii placute, si stari de fericire.

man-by-the-windowZilele treceau, iar intr-o dimineata, cand asistenta a vrut sa aduca apa celor doi, a observat ca barbatul de langa fereastra a murit. Atunci a chemat ajutoare sa-l scoata pe barbat din camera. Colegul sau a cerut sa fie mutat in patul de langa fereastra. El s-a intors incet sa poata privi pe fereastra, dar a observat ca dupa fereastra se afla doar un perete alb. El a intrebat-o pe asistenta de ce colegul sau a mintit,  descriind asa frumoase lucruri dinafara ferestrei.

Asistenta ii raspunde ca barbatul era orb si nu putea vedea nici macar peretele. Ea a spus: ‘Poate ca el a vrut doar sa va incurajeze”.

Nu exista o fericire mai mare decat a-i face pe cei din jur fericiti. Durerea impartasita este injumatatita, insa fericirea impartasita este dublata. Daca vrei sa te simti bogat, doar conteaza pe toate lucrurile pe care le ai, pe care banii nu le pot cumpara. ” Ziua de azi este un cadou, acesta fiind motivul pt care se numeste “Present” (in engleza present = cadou, prezent). Prezentul fiind ceea ce avem, clipa de Acum, singura in care trebuie sa traim.

Cititi mai multe despre importanta trairii in Prezent, accesand linkul : https://www.believeit.ro/timpul-este-o-iluzie-trecutul-prezentul-si-viitorul-toate-exista-clipa-de-acum/

 

sursa: http://worldtruth.tv/it-will-take-just-1-minute-to-read-this-and-change-your-thinking%e2%80%8f/

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673