Inceputul masoneriei in Romania dupa caderea comunismului

Lojile masonice au acaparat Romania, aparand ca ciupercile dupa ploaie. Lojile masonice italiene s-au instalat cel mai rapid, acestea fiind sustinute de masoneria americana. Adrian Nastase a avut un rol important in acest demers.

Batalia pentru masonizarea Romaniei
1
Pana in 1989, Romania s-a aflat sub influenta masoneriei `rosii`, comuniste. In aceasta perioada, masoneria traditionala sau `albastra` a functionat in exil, sub protectia Marii Loji Nationale a Frantei (MLNF). Consiliul de grad 33 al Ordinului Masonic Roman condus de Marcel Shapira, a activat pana in 1989 sub numele de `Grupul de la Paris`.

Imediat dupa 1989, incepe o adevarata batalie pentru masonizarea Romaniei. Cotidianul italian publica in 1992 un articol pe acest subiect, sub titlul `Strategii oculte de dirijare a dezvoltarii fostelor tari comuniste`: `A inceput o competitie pentru cucerirea Estului in care, cel putin pentru moment, se contureaza, ca principala protagonista, asa-numita masonerie neagra (Ritul Scotian Antic si Acceptat), de traditie filoamericana si legata de unele sectoare ale CIA. Reprezentantii italieni ai masoneriei `negre` americane au avut intalniri in tarile din Estul Europei printre care si Romania`

Astfel ca in aprilie 1990 Marele Orient al Italiei, cu acceptul Lojei Mama a Lumii (Marea Loja Unita a Angliei) si cu sprijinul lojilor americane, infiinteaza la Bucuresti Loja Concordia. Ii urmeaza in 1992 inca doua: Loja Delta Dunarii si Loja Nicolae Balcescu, ce vor fi conduse de Nicu Filip. Acestea trei sunt lojile care la 24 ianuarie 1993 vor alcatui Marea Loja Nationala din Romania.

Pe de alta parte, grupul lui Marcel Shapira infiinteaza la Paris, in octombrie 1990, o Mare Loja Nationala Romana, compusa din trei loji care pana atunci functionasera sub obedienta MNLF: `Steaua Dunarii`, `Romania Unita`si `Solidaritatea`. Mare Maestru este ales Alexandru Paleologu, ambasadorul Romaniei in Franta.

Decizia ca Romania sa intre in NATO s-a luat din 1993 in cadru masonic

2 sub decizia ca romaniaModul in care a avut loc lansarea oficiala a Marii Loji Nationale din Romania, pe 24 ianuarie 1993, este si el plin de semnificatii. Ceremonia masonica a fost prezidata de Fred Kleinknecht, alaturi de are au fost prezenti Arnold Hermann, adjunctul sau si Giuliano di Bernardo, Marele Maestru al Marelui Orient al Italiei. Alaturi de ei au fost prezenti multi masoni straini si oficialitati din Occident.

Alegerea locatiei, Cercul Militar National, era de fapt un mesaj, intrucat cu aceasta ocazie s-a decis intrarea Romaniei in NATO.  Aceasta reprezenta o etapa dintr-un plan mai amplu, stabilit la Reuniunea Consiliului Ministerial din decembrie 1992. Includerea Romaniei in Alianta Nord Atlantica era astfel o prioritate mai mare pentru lojile americane, decat era pentru romani.

Tot ceea ce a urmat pana in 2003, momentul oficial al intrarii Romaniei in NATO, a reprezentat efortul masonilor romani de a executa ordinul primit in 1993. Campaniile de presa cu privire la acest subiect, manifestarea repetata a temerii ca Romania ar putea sa nu fie acceptata ca membru NATO, in conditiile in care acesta era un lucru decis inca din 1993, au fost o simpla mascarada. Au fost doar metode de a-i obisnui pe romanii de rand cu aceasta idee si chiar de a-i determina sa isi doreasca intrarea in NATO.

Ulterior, implicarea masoneriei in acest proces a fost din ce in ce mai ocultat.

Afaceri cu droguri si arme impreuna cu Mafia Italiana

La 19 octombrie 1993 plenul Consiliului de Grad 33 de la Washington prezidat de Kleinknecht stabileste componenta Consiliului de Grad 33 al Romaniei. Acesta il are in frunte pe Costel Iancu.

Pana in 1989 Costel Iancu a trait in Italia si parea un obscur violonist care totodata era mason intr-o loja dintr-un oresel italian. In 1990, acesta iese brusc la rampa si este propulsat in cercul unor personahe situate in varful masoneriei italiene si al politicii romanesti. Datorita relatiilor cu Marele Suveran al lojilor masonice italiene, Elvio Schubba Costel Iancu aranjeaza o intalnire inre masonii italieni si minstrul roman de externe, care la acea vreme era nimeni altul decat Adrian Nastase. Pe 12 septembrie 1990, delegatia masonilor italieni este primita in audienta de Nastase. La aceasta intalnire participa masonul Petre Roman, pe atunci prim-minstru si generalul mason Atanasie Stanculescu, pe atunci ministru al apararii. In noiembrie 1990, are loc vizita oficiala in Italia a ministrului de externe, Adrian Nastase, prilej cu care demnitarul  roman ii inmaneaza Marelui Maestru al Marelui Orient al Italiei, Giuliano di Bernardo, invitatia de a vizita Romania, lucru ce se petrece in decembrie 1990. Din acest moment, Costel Iancu devine omul de legatura al masonului Nastase cu di Bernardo.

Costel Iancu are si stranse legaturi cu o  grupare mafiota italiana, Grupul Pinto, cercetata de Parchetul din Roma pentru spalare de bani, afaceri imobiliare ilicite, trafic de droguri si de arme. In timpul anchetei iese la iveala faptul ca membrii acestui clan mafiot aveau prin intermediul lui Costel Iancu, el insusi administrator in cadrul unor fime ale Grupului, stranse relatii cu personaje romane situate la varf: Ion Iliescu , pe atunci presedinte, Petre Roman, Adrian Nastase, Atanasie Stanculescu, Mugur Isarescu- guvernatorul Bancii Nationale.  In timpul interogatoriilor, mafiotii italieni vorbesc despre actiunile de spalare de bani, cu ajutorul
lojilor masonice romanesti. Se urmareau in special investitiile in domeniul energetic, cum ar fi regiile autonome Renel si Rompetrol.

Ce s-a petrecut insa cu Ordinul Mason Roman de la Paris? Ei aveau deja un consiliu de grad 33 si pretindeau, prin vocea lui Marcel Shapira, ca nimeni in afara lor nu are voie sa “ocupe” teritoriul Romaniei. Dupa intalnirea cu Kleinknecht, povesteste Dan Amedeo Lazarescu intr-un interviu: “Marcel Shapira mi-a cerut sa preiau demnitatea lui masonica. La Conventul Masonic de la Constantinopol, din 1990, fusese pus in situatia de a reveni in Romania, in calitatea pe care o avea sau de a transfera drepturile lui altuia, pentru ca nu mai putea sa existe Ordin Masonic Roman in exil. Am acceptat. La sfarsitul anului 1991, Shapira a venit la Bucuresti, m-a inaintat la grad 33 si mi-a transferat demnitatea de Suveran Mare Comandor al Supremului Consiliu Scotian Antic si Acceptat al Romaniei. Fratele Vladimir Boanta era loctiitor”. Astfel ca aceasta a doua aripa masonica romana ajunge sa fie condusa de un informator dovedit al Securitatii, Dan Amedeo Lazarescu, tatal vitreg al premierului Romaniei, Calin Popescu Tariceanu.

Articol preluat de pe: http://www.fatanevazutaalumii.ro/

2 thoughts on “Inceputul masoneriei in Romania dupa caderea comunismului

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673