Ingradirea libertatii. JUSTITIE pentru jurnalistii independenti si JUSTITIARUL.RO

Ingradirea libertatii.  JUSTITIE pentru jurnalistii independenti interesati de ADEVAR si neaserviti politic si JUSTITIARUL.RO (cat si alte publicatii cenzurate).

Ingradirea libertatii

Am hotarat sa scriu acest articol in detrimentul faptului ca treaba e clara pentru cei care au ochi sa vada si urechi sa auda, cartile sunt puse pe masa, iar restul care se complac in ceea ce aud la tv si publicatiile lor de pe social media,vor urma calea care le-a fost pregatita de autoritati si cei de la putere care isi permit sa se joace cu drepturile si libertatile cetatenilor, incalcand astfel CONSTITUTIA ROMANIEI, insa cenzura de pe Facebook a ajuns si pe pagina mea personala, ingradindu-mi dreptul si libertatea de a posta o parere personala cu privire la suspendarea unui site (despre care voi scrie pe la finalul articolului).

Am urmarit cu un oarecare dezgust toata operatiunea de oprimare si cenzurare a cetatenilor mascata sub forma pericolului produs de virusul COVIT-19 , acest virus fiind clar fabricat in laborator , asa cum bine este relatat intr-o emisiune televizata a unui post de TV italian in 2015 si pe care il puteti urmari in videoclipul de mai jos, cat si al unui serial tv aparut acum 1-2 ani.

Deasemenea, intr-un alt videoclip, prezentat mai jos, un personaj compara virusul fictiv cu MERS, spunand: „Cineva l-a modificat pentru a creste rata mortalitatii la 90%. „Ce este mai grav”, adauga ea, este ca coronavirusul are o perioada de incubatie de doua pana la 14 zile. “Virusul a fost manipulat pentru a ataca plamanii direct in doar cinci minute de la expunerea sa.”

Ea continua sa descrie cum nu exista un remediu pentru boala. Mai tarziu in episod, copiii de scoala sunt invatati cum sa se spele pe maini in mod corespunzator, pentru a evita raspandirea virusului. Clipul tweeted a primit sute de utilizatori de Twitter într-un tiff asupra presupusei “predictii” a emisiunii Covid-19.  In 2018 My Secret Terrius a fost lansat initial pe canalul sud-coreean MBC si a aparut mai tarziu pe Netflix:

Revenind la subiectul din titlul articolului, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) condus de fostul prim ministru Sorin Grindeanu INCALCA CONSTITUTIA ROMANIEI prin incalcarea dreptului cetatenilor de a se informa din alte surse decat cele oficiale (care raspandesc teama, teroare, panica, frustrare, nesiguranta, ascultarea si acceptarea autoritatilor care doresc ingradirea drepturilor si libertatilor cetatenilor)

Zilele trecute ANCOM a blocat in jur de 450 de site-uri dintre care, 10 ale Bisericii Ortodoxe Romane.

CONSTITUTIA ROMANIEI
Art. 30 – Libertatea de exprimare

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.
(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.
(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.
(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.
(8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.

 

Un site al unui cunoscut jurnalist independent MARIUS ALBIN MARINESCU , un jurnalist care a urmarit intreaga cariera a cetateanului Johannis pana la declararea lui ca presedinte al tarii, a fost suspendat fara vreo notificare, fara sa i se ofere sansa sa remedieze articolele. Este vorba despre site-ul justitiarul.ro , iar mentiunea jurnalistului pe pagina lui de Facebook este urmatoarea:

“Am înfiinţat în septembrie 2000 publicaţia JUSTIŢIARUL, revistă de atitudine împotriva corupţiei şi abuzurilor, cu moto-ul „Adevărul mai presus de teamă!”, devenită din anul 2006 și publicație online, cu scopul de a reprezenta un „vehicul de comunicare” a unei diversităţi de opinii despre realitatea istorică şi cea actuală, astfel încât prin dezbatere şi schimb de informaţii să ajungem la o mai bună înţelegere a trecutului şi a prezentului nostru.

Am considerat că o societate este în mod real democratică dacă presa este liberă și independentă, fără ingerinţe şi presiuni de orice natură, inclusiv politice.

Ca orice jurnalist, am crezut că prevederile constituţionale vor fi respectate şi aici fac trimitere la dispoziţiile art. 30 alin. 1-4 din Constituţia României.”

Am redat doar o parte din postarea acestuia, prin care puteti sa vedeti despre ce este vorba.

Asadar incet dar sigur, PAS CU PAS (vorba unui mare intelectual in viata), drepturile si libertatile vor fi ingradite, asa zisele publicatii care raspandesc fake news vor fi sterse, ramanand doar informatia oficiala prezentata de autoritati, guverne, impreuna cu mass media aservita lor, fara drept de a comenta/intreba/suspecta stirile prezentate. Vor conduce dupa o noua sintagma: Moartea jurnalismului adevarat, viata lunga si prospera mass mediei aservite noua.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply