Intelegand undele cerebrale pentru extinderea constiiintei

Creierul uman este complex, in mod constant trimitand semnale electrice, comunicand, construind noi conexiuni neuronale, si asa mai departe. Aceasta activitate electrica generata de creier este cunoscuta sub numele de unde cerebrale, si reflecta starea noastra de spirit. Daca vom aprofunda intelegerea noastra asupra acestor frecvente ale undelor cerebrale, am putea controla realitatea noastra.

Exista 5 tipuri de unde cerebrale: Beta, Alpha, Theta, Delta si Gamma.

Beta (12 – 30 Hz):

Beta sunt undele cerebrale ale constiintei noastre cand suntem in starea de veghe. Aceasta stare este asociata cu o stare sporita de vigilenta, gandire logica, capacitate de rezolvare a problemelor, de concentrare, atunci cand mintea este angajata activ in activitati mentale.

Cei mai multi dintre oameni isi petrec viata in starea Beta. Nu este de mirare ca multi prezinta un nivel ridicat de stres in ziua de azi.

 

Alpha – (8 to 12 Hz):

Undele Alpha sunt mai lente in frecventa, comparativ cu Beta, ceea ce se traduce printr-o stare de constientizare extrem de relaxanta. Este un model cerebral normal pentru persoanele care sunt deobicei relaxate si creative. Undele Alpha sunt considerate cea mai benefica gama de unde cerebrale, iar 10 Hz a fost acceptata ca fiind cea mai sigura frecventa de unde cerebrale pentru antrenament.

Va invit sa ascultati putina muzica pe frecventa Alpha:

 

brainwave-chart

 

Theta – (4 – 7 Hz):

Undele cerebrale Theta apar in timpul relaxarii profunde si a meditatiilor, in timpul viselor lucide, inclusiv starea de vis REM. Acesta este domeniul subconstientului, unde mintea este capabila de intelegere profunda, intuitie avansata si auto-vindecare.In starea Theta, mintea noastra se poate conecta cu Universul. Cei mai multi dintre copii au dominante modelele undelor cerebrale Theta.

Puteti asculta in continuare, muzica de pe aceasta frecventa:

 

Delta – (0.5 – 4 Hz):

Undele Delta sunt cele mai lente in frecventa, dar sunt cele mai ridicate in amplitudine. Observata in somn profund, fara vise, aceasta frecventa este poarta de acces catre mintea universala si inconstientul colectiv, in cazul in care informatiile primite de altfel, sunt disponibile la nivel constient.

Gamma (25 – 100 Hz):

Undele cerebrale Gamma sunt cele mai rapide ca frecventa, la care functioneaza creierul. Este starea in care esti “pe frecventa”, in care simti ca poti sa faci orice.

Sursa: http://fractalenlightenment.com/

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply