Inventator la numai 13 ani, poate revolutiona tehnologia energiei solare

Un baiat de numai 13 ani, pe nume Aidan Dwyer, a avut o idee care poate imbunatati foarte mult tehnologia energiei solare. Ideea lui este revolutionara si ar putea inlocui modelele solare cu ecranul plat. Aidan a descoperit o formula matematica  in copaci, bazata pe sirul Fibonacci. Cand a recunoscut acest design in plasarea crengilor de copaci, el a inceput sa aplice cunoasterea secreta pentru modelele de panouri solare. Descoperirea sa ar putea maximiza colectarea de energie solara , in moduri eficiente.

solarr1q3Descoperind un model in trunchiul copacilor

Intr-o excursie in timpul iernii, Aidan a observat ceva unic despre ramurile copacilor. Dupa ce a colectat fotografii ale diferitilor copaci, el a inceput sa vada un model printre afisajul aleator a ramurilor si frunzelor.

Aidan a observat ca modelul general al ramurilor de copaci seamana cu o spirala.

Mai mult decat atat, el a gasit un model matematic in spatele spiralei.Pentru a investiga mai departe, el a inceput sa construiasca modele pentru testare.

Utilizarea secventei Fibonacci pentru a maximiza colectarea energiei solare 

Dupa investigare, Aidan a descoperit un model bazat pe o secventa de numere inventat de matematicianul medieval Fibonacci.

Fibonacci a descoperit un model atunci cand a facut experimente cu un puzzle matematic. Prin rezolvarea unei probleme cu privire la rata cu care iepurii se reproduc in timp, Fibonacci a inventat o secventa de numere. Fibonacci a inventat un model matematic incepand cu 0 si 1. Prin adaugarea a doua numere la serie, noua suma a devenit urmatorul numar din secventa. Aceasta secventa incepe cu numerele 0, 1, 2, 3, 5, 8, 13 si 21. Aceasta secventa Fibonacci si raporturile sale apar in natura,  in multe forme de viata.

Potrivit lui Aidan, exemple de acest model pot fi regasite in semintele de floarea soarelui, sisteme ale corpului uman si chiar si in galaxii.

Aidan a constatat ca trunchiul de copaci contine modele similare bazate pe sirul lui Fibonacci. Potrivit lui Aidan: “ramurile copacilor urmeaza o formula Fibonacci”. El raporteaza ca, intr-un stejar, ramurile sunt aranjate in frecvente de la 2 la 5.

 

Sursa: http://themindunleashed.org/2014/01/13-year-old-inventor-cracks-secret-trees-revolutionize-solar-energy.html

 

 

 

 

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673