Italia doreste interzicerea culturilor si produselor modificate genetic

Italia, cu ajutorul a 3 ministere si suportul a 80 % dintre cetateni, doresc interzicerea cultivarii de produse modificate genetic .

Un decret a fost semnat, care va interzice porumbul modificat de compania Monsanto, una dintre cele doua culturi modificate genetic cultivate si vandute  in prezent in mod legal in Europa . Decretul nu este inca oficial aprobat, deoarece trebuie sa fie publicat in Monitorul Oficial.

Ministerul Agriculturii a confirmat faptul ca produsele modificate genetic au un impact negativ asupra biodiversitatii.  Ministerul Agriculturii impreuna cu ministerele de sanatate si mediu, si cu suportul majoritatii cetatenilor, au inaintat acel decret. Ministerele au declarat :

Greenpeace-Anti-MonsantoAgricultura noastră se bazează pe biodiversitatea, pe calitate si noi trebuie sa continuam lupta, fara jocuri, si chiar si din punct de vedere economic, aceasta nu ne-ar face competitivi. “

Cele trei ministere au notificat  Comisiei Europene si altor state din UE cu privire la aceasta importanta miscare de eliminare a companiei Monsanto din monopolul alimentelor .

Ministerele au solicitat, de asemenea, o baza stiintifica pentru decizia finala de la EFSA  (European Food Safety Authority), versiunea europeana a FDA.

Protectia italienilor trebuie sa fie o prioritate politica, deoarece aceasta determina existenta lui “Made in Italy” (Produs in Italia), care este motorul nostru, viitorul nostru”, explica presedintele  Sergio Marini.

 

Rusia si Olanda, 2 tari care  au interzis Monsanto si alte companii care produc modificari genetice asupra alimentelor. Cititi mai multe aici :

https://www.believeit.ro/gmo-considerat-act-terorist-rusia/

https://www.believeit.ro/olanda-spus-nu-pentru-monsanto/

 

 

Sursa: http://worldtruth.tv/italy-to-ban-monsanto-gmo-corn-with-80-public-support/

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673