Ku Klux Klan – organizatie rasista malefica incearca sa converteasca noi adepti

Ku Klux Klan, KKK sau  The Klan este mumele dat mai multor organizatii de extrema dreapta, cunoscute in special pentru ideologia rasista, provocand violente impotriva persoanelor de culoare, dar nu numai lor.

Potrivit gardalegionara.blogspot.ro, prima organizatie cu acest nume a fost infiintata la finalul Razboiului Civil din Statele Unite, in anul 1865, în Tennessee, de catre sase veterani din Armata Confederata, care tocmai capitulase. Numele organizatiei provine de la numele grecesc ” kuklos” care inseamna “cerc”.

La inceputul secolului al XX-lea o organizatie cu acelasi nume si cu o ideologie similara a luat nastere in Atlanta, Georgia .Ku Klux Klan ajunsese sa aiba intre 3 si 6 milioane de membri, in jur de 15% din totalul populatiei eligibile. 

In prezent, Clanul este doar o umbra a organizatiei de odinioara. Membrii actuali vor sa reînvie insa gloria de altadata a Clanului si se pregatesc de un “razboi iminent” impotriva celorlalte rase, relateaza Daily Mai.

kkkkChiar dacă, tradiţional, organizaţia e formată din persoane mai în vârstă, în prezent, Ku Klux Klan caută membri tineri“, spune Brian Levin, profesor California State University, San Bernardino. “Au nevoie, în primul rând, de energia acestora, care să menţină gruparea în viaţă, dar profită şi de avantajul cultural oferit de tineri, mai potriviţi pentru recrutare, în special pe Internet“, adauga Levin.                            

Site-urile dedicate Clanului au acum sectiuni destinate femeilor si chiar copiilor, asa cum este Kids Kadet Klub.Tinerii care vor sa se inscrie trebuie sa aiba o varsta cuprinsa intre 13 si 17 ani si sa promita ca vor pastra secretul in legatura cu activitatile organizatiei si chiar cu statutul de membru. 

Mai jos puteti urmari un videoclip despre ceea ce incearca ei sa faca:

http://www.dailymail.co.uk/video/news/video-1098850/Disturbing-insight-life-customs-Ku-Klux-Klan.html

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply