Moneda viitorului, BITCOIN, drumul catre Noua Ordine Mondiala

Probabil multi nu ati auzit de Bitcoin, asa ca am sa prezint putin ceea ce reprezinta aceasta, de cine a fost creata si in ce scop.  Bitcoin este o moneda digitala criptata, care a aparut in 2009, creata de Satoshi Nakamoto. Modul in care a fost realizata moneda, permite detinerea si transferul anonim de valoare.

Bitcoinii pot fi salvati pe un computer personal sub forma unui fisier portofel sau pot fi stocati cu un serviciu de portofel a unei terte parti , iar in ambele cazuri bitcoinii pot fi trimisi prin intermediul internetului oricarei persoane cu o adresa bitcoin. Topologia peer to peer (de la egal la egal), si lipsa unei administratii centrale, impiedica autoritatile si guvernul sa manipuleze valoarea bitcoin sau sa produca inflatie prin producerea lor.

Bitcoin este deja utilizat pe scara larga de schimb valutar si comert. Un aparent avantaj al Bitcoin este faptul ca bancile centrale nu au niciun control asupra fluxului de bani. Bitcoin aduce o presupusa libertate, acesta poate fi o creatie frumos ambalata,  pregatita pentru instaurarea Noii Ordini Mondiale. Din moment ce toate tranzactiile Bitcoin sunt inregistrate pe un registru public, monitorizarea ar fi mult mai eficienta.

Fondatorul monedei,  Satoshi Nakamoto, in ciuda faptului ca este unul dintre cei mai mari detinatori mondiali de Bitcoins, nimeni nu stie exact cine este cu adevarat.

” Criticile pe care le putem aduce acestei monede sunt următoarele:

– Lipsa de valoare intrinsecă pune mari probleme în a stabili prețurile bunurilor și serviciile față de această monetă fiat electronică. Valoarea de schimb a aurului în celelalte bunuri este esențială pentru a explica dinamica prețurilor relative. Fără această valoare intrinsecă pe care Bitcoin nu o are (după cum nu o au nici banii clasici produși din nimic) schimburile generalizate de bunuri și servicii sunt complicate de folosirea sa ca mijloc de schimb

– Lipsa controlului guvernamental asupra producției de Bitcoin crează aparența că el este o monedă puțin inflaționistă. Din nou e greșit. Creatorii acestei monede au prevăzut o creștere într-o progresie geometrică a cantității de Bitcoin care se va face însă cu rate de creștere tot mai reduse. În final se va ajunge la o stagnare sau la o masă monetară relativ constantă. Dar până atunci volumul de Bitcoin crește semnificativ de mult. Chiar și așa, orice Bitcoin produs din nimic în plus scade puterea de cumpărare în bunuri a celor existenți în piață fiind incorectă pentru cei care îl dețin. În plus, cine garantează că un control privat asupra monedei nu poate exclude producția frauduloasă de Bitcoin. Doar tentația e mare. Dintr-o simplă programare se poate produce Bitcoin fără costuri prea mari și fără control semnificativ din partea cuiva (e foarte greu să îți dai seama cine și cum a creat Bitcoin). Până la urmă această monedă poate deveni una inflaționistă tocmai pentru că nu are costuri de producție (sau cel puțin ele sunt neglijabile). În cazul aurului aceste costuri există și ele sunt semnificative. Tocmai de aceea profitabilitatea producției de aur și valoarea de piață a aurului joacă un rol important în mecanismul de formare a prețurilor pe piață și de derulare a schimburilor.

– Bitcoin poate servi foarte bine intereselor statului. Prin folosirea sa, tranzacțiile trec printr-un server și ies la iveală. Statului îi va fi mult mai ușor să le urmărească, să le fiscalizeze și să le controleze. Economia subterană ar fi puternic inhibată de folosirea Bitcoin. E puțin probabil ca cei care nu vor să dea socoteală statului să se înregistreze pe un server și să înceapă să tranzacționeze fără ca plata lor să mai fie anonimă 100%.

Este un mijloc de plată fără valoare și cu imperfecțiunile oricărei monede create din nimic și care încalcă grav legile economice (a se vedea Legea lui Say, Legea utilității marginale descrescânde, Legea lui Greasham, Efectul Cantillon). Nu este cu nimic mai presus decât o mână de carduri de credite creat de către o bancă din depozitele la vedere și oferite la discreție utilizatorilor de pe piață cu costuri de operare și dobânzi cât mai reduse sau de banul produs de o bancă centrală controlată de un grup de politicieni privați. Are același hazard moral inclus în el și aceleași probleme. Dacă cineva dorește poate să acapareze producția sa și poate să îl deturneze în folosul său fără a întâmpina costuri prea mari. ” – http://cristianpaun.finantare.ro/2012/09/04/iluzia_din_spatele_bitcoin/

sociopolglobalbank324

Suedia ar putea fi prima tara care renunta la banii de hartie. Potrivit http://www.capital.ro/, “Suedia a fost prima ţară europeană care a introdus bancnotele, în 1661. Acum, ar putea deveni primul stat care să renunţe la ele. în multe dintre oraşele suedeze nu se mai acceptă cash la plata biletelor pentru transportul în comun, acestea fiind achiziţionate cu un SMS trimis de pe telefonul mobil. De asemenea, un număr mic, dar în creştere, de magazine nu mai acceptă decât cardurile ca modalitate de plată, iar câteva sedii bancare unde se efectuează tranzacţii electronice nu mai deţin deloc numerar, potrivit Associated Press. 

Scăderea utilizării lichidităţilor este vizibilă chiar şi în biserici, în câteva dintre ele fiind instalate cititoare de carduri pentru a le fi mai uşor credincioşilor să facă donaţii. “Oamenii au venit la mine în repetate rânduri pentru a-mi spune că nu au numerar, dar că ar dori totuşi să facă o donaţie”, a delarat reprezentantul unei biserici. 

bitcoin_logo1Ce s-ar mai face dacă nu ar mai exista lichidităţi“, se întreabă Ulvaeus.Avantaje şi dezavantaje: scade corupţia şi numărul jafurilor, cresc atacurile cibernetice”.Oscar Swartz, fondatorul primului furnizor de Internet din Suedia, Banhof, susţine că o economie digitală ridică probleme de confidenţialitate din cauza traseului de tranzacţii rămas. Deşi susţine ideea eliminării treptate a lichidităţilor, el propune introducerea altor metode anonime de plată. “O persoană ar trebui să aibă dreptul de a trimite sau de a dona bani fără a fi monitorizat de fiecare dată“, spune Swartz. Hanna Celik, a cărei familie deţine un chioşc de ziare într-un mall din Stockholm, spune că economia digitală este numai în avantajul băncilor care doresc câştiguri mai mari. El spune că este taxat cu aproximativ 80 de cenţi pentru fiecare tranzacţie cu cardul de credit. “Pentru bănci, asta este o modalitate în plus prin care pot câştiga o mulţime de bani”.
Un alt aspect al trecerii exclusiv la plati electronice este acela ca tot ceea ce detii in materie de bani si orice tranzactii financiare faci, este facut la vedere si se afla la dispozitia statului (adica Noului Guvern Mondial). Nu mai poti sa pui bani la saltea, orice cadou vei face cuiva, sau vei primi, orice obiect personal vei vinde sau achizitiona, totul va fi monitorizat de catre stat, care isi va putea lua partea dupa bunul plac, chiar si fara aprobarea ta. Daca platile electronice vor fi combinate cu tehnologia RFID si cipurile implantate in piele, in care pe langa banii pe care ii detii vor fi incluse si toate datele tale personale, iti poti imagina gradul de sclavie si control infernal la care va fi supus individul” . – http://dantanasescu.ro/2012/04/22/disparitia-banilor-lichizi-va-insemna-sclavie-totala.html

Va invit sa urmariti cateva materiale in legatura cu introducerea noilor bani si va las sa trageti voi concluziile:

 

 

Leave a Reply