Păstorule, se împrăștie turma!

Confuzie, lipsă de orizont, speranță deșarte în așteptarea a nimic … Mesajele de haotică îmbărbătare, cu pilde valabile doar dacă ghilotinezi realitatea, vin exclusiv de la preoți și călugări rămași în legătură cu lumea reală. Căci, ce face întâistătătorul Bisericii Ordodoxe Române (BOR), PF Daniel, seamănă tot mai mult cu o acceptare a răului, cu o tăcere complice, o tăcere care cu fiecare zi ce trece îmbolnăvește sufletele celor care mai cred în minunile biblice doar având alături puterea exemplului.

Abuzatorii acestor zile nu reușesc să-mi zdruncine credință, dimpotrivă, mă întăresc în credința că sunt forme ale toleranței la prostie și criminalitate. Însă, privesc cu mirare spre exemplul neadecvat pe care capii Bisericii noastre îl dau, din nou, în fața agresiunii fățișe produse de guvernul de la București!

Ce exemplu primim în aceste zile? Ce formă de complicitate, cu efecte profunde și de lungă durată, este aceasta? De ce lecție mai are nevoie BOR pentru a înțelege că dacă insistă pe acest drum capătul este aproape?

Permanenta inadecvare în comunicare demonstrată de BOR în ultimii ani este acutizată în aceste zile. Soldații bisericii: o mână de preoți, de călugări și credincioși din rândul mirenilor, sunt lăsați să să îmbărbăteze turma fără să li se ofere un reper clar în lumea absurdă generată de un guvern al pierzaniei.

Dacă ani de zile a ratat acut relația de comunicare publică pe zona acțiunilor caritabile pe care le susține cu o forță și la o dimensiune uriașe, BOR ratează în aceste zile coeziunea cu turma, ceea ce riscă să fie mult mai grav. Lipsite de păstor, oile se vor îndrepta fie spre o nedreaptă dezamăgire și izolare, fie spre o altă confesiune, în permanentă adaptare la realitățile și nevoile vremurilor.

M2VmMzM1ZjQwYzcwYWYyZmQzYTAzNTEzZDI0ZA==.thumb

Nu pot închide bisericile din voi!

Dacă BOR vrea să fie cu adevărat Biserica Neamului, atunci să fie și generatoare de acțiune pentru nevoile profunde ale neamului românesc ortodox.

Spun asta pentru că am văzut și cunosc preoți care au blestemat pe cei care spuneau că nu votează Iohannis și PNL, care s-au implicat la nivel de bășcălie în Referendumul pentru Familie, care nu s-au sfiit să hulească vocile care cer păstrarea tradiției, dar conectarea la realitatea secolului XXI! Rezultatele s-au văzut și se văd, prefigurând reducerea reprezentativității BOR spre nesemnificativ.

Altfel spus, sentimentul de permanentă trădare generat din interiorul BOR, acutizat de o imagine contruit negativă în mass-media, devine o carie ajunsă la nervul societății ortodoxe române.

PF Daniel și toți capii Bisericii Ortodoxe Române trebuie să observe și să acționeze în realitate, nu să se teamă de ea. Să acționeze preventiv, nu în stilul guvernanților: haotic, pompieristic, mercantil! BOR trebuie să ofere un permanent orizont de stabilitate!

Dacă vor accepta ca Bisericile și Mănăstirile să fie închise de Paște, dacă nu vă veți bate pentru ca turma să fie lăsată să vină la Înviere, de a doua zi puteți ține închise Bisericile, pentru totdeauna!

Apoi, să luați exemplul occidentului și să transformați Bisericile în cârciumi, în săli de spectacole, sau să le demolați pentru a face loc intereselor imobiliare … pentru că turma a fost împrăștiată prin grija și inconștiența emanată mai ales din sânul Bisericii! Ultima redudă a României, după ce Școala și Armata au fost schilodite și îngenuncheate!

Dan Tomozei

 

Nota personala:

Asa cum bine s-a proorocit, in vremurile de pe urma, se va face diferenta dintre multele capetenii si nu numai, din randul BOR care, majoritatea sunt aservite altor interese: politice, mistice/masonice, etc. Din pacate, din cauza acelora dar si din cauza necredintei sau slab credintei sau falsei credinte majoritatii acelora care se considera ortodocsi, Biserica ortodoxa impreuna cu credinciosii ei au de suferit. Daca ar fi fost curata, nimeni niciodata nu s-ar fi putut atinge de Biserica. Dar acum incepe sa se face trierea iar cei cu adevarat credinciosi vad sau vor incepe sa vada si sa faca diferenta sau alegerea corecta, fiind condusi de constiinta (vocea lui Dumnezeu) intre ce e curat si ce nu. Vor fi cautati doar indrumatori din cadrul Bisericii cu adevarat slujitori ai Domnului si interesati de binele poporului , izbavitori in fata raului, care vor vorbi deschis despre tot raul din lume si vor sfatui si indruma crefinciosii pe Calea Adevarului, cu ajutorul lui Hristos.

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673