Piramidele din judetul Satu Mare

Arheologii au descoperit langa Hodod, judetul Satu Mare, cateva structuri piramidale. O structura piramidala a fost descoperita si la Mediesu Aurit (Dealul Acastaului), in apropierea careia a fost identificata si o cetate preistorica. Deasemenea, la intrarea in Pir exista o piramida, avand inaltimea de 10 metri dar si alte cateva formatiuni mai mici. Piramide au mai fost descoperite la Ghenci, Andrid si Carei, structuri care ii pun pe ganduri pe specialisti.

Directorul Muzeului Judetean Satu Mare, dr. Liviu Marta a declarat ca pe raza judetului Satu Mare au fost identificate sute de structuri tumulare (potrivit dex tumul este o „movilă artificială, conică sau piramidală, din pământ sau din piatră, pe care unele popoare din antichitate o înălţau deasupra mormintelor”. Potrivit specialiştilor, formaţiunile tumulare sunt caracteristice pentru multe culturi antice din toată lumea, ele fiind ridicate din neolitic nu numai în scop funerar ci şi ca observator astronomic) , dintre care aproximativ 200 se gasesc in Valea Ierului, considerata ca fiind zona cu cea mai mare densitate in ceea ce priveste aceste piramide.

Acesti tumuli din judeţul Satu Mare seamana foarte mult cu piramidele de pamant descoperite in alte zone ale tarii cum ar fi piramidele de pe Valea Stancioiului si cele de la Goranu din judetul Valcea sau formatiunile piramidale de la Sona, situate la doar 5 km de oraşul Fagaras (judetul Braşov).

Tumul-satu-mare

Studiul acestor formatiuni piramidale este la inceput de drum, insa lucrurile ce se vor descoperi cercetand aceste piramide, tind sa cred ca vor avea un efect urias atat la nivelul tarii cat si la nivel international.

Deasemenea, ca o nota personala, amintesc si de tunelurile ce s-au descoperit in toata tara, tuneluri ce fac legatura intre Bucegi si judetul Satu Mare, si nu se opresc doar la nivelul tarii, cat si alte tuneluri ascunse sub judetul Satu Mare. Pt mai multe informatii, accesati linkurile urmatoare:

https://www.believeit.ro/reteau-de-tunele-ce-leaga-judetul-satu-mare-de-m-tii-ceahlau-retezat-si-bucegi/

https://www.believeit.ro/tunel-secret-sub-satu-mare/

https://www.believeit.ro/catacombele-din-judetul-satu-mare/

https://www.believeit.ro/tunelurile-subterane-de-sub-muntii-din-romania/

 

Sursa: http://www.satmareanul.net/2014/03/27/piramidele-de-pamant-din-judetul-satu-mare/

Leave a Reply