Preotul satmarean Alexandru Chis – mason in cadrul Ordinului Sf Lazar

5Preotul ortodox Alexandru Chisu, din Satu Mare a aderat  pe 2 mai 2009 la Ordinul Sfantului Lazar, ordin subordonat “Cavalerilor de Malta”.

Aderarea a avut loc in cadrul unei scurte slujbe catolice la care au luat parte clerici catolici membri ai ordinului. Preotul ortodox a luat si el parte la slujba. In plus, a fagaduit prin juramant ca va urma instructiunile “marelui maestru si a marelui prior”. Alaturi de el a intrat in ordin si sotia sa, preoteasa Maria Chis. Citez dintr-un articol din presa locala care anunta evenimentul:

` Sâmbătă, 2 mai, la ora 16, la Catedrala Romano-Catolică din Satu Mare va avea loc ceremonia de învestire a noilor cavaleri a ordinului Sfântul Lazăr din Ierusalim.
Tiberiu Schupler – directorul economic al Episcopiei Romano-Catolice, parohul comunităţii germane, István Ádámkó – directorul Grupului Şcolar Teologic Romano-Catolic “Hám János”, preotul ortodox Alexandru Chiş şi soţia sa, Maria Chiş, vor fi învestiţi, devenind astfel membrii ordinului cavaleresc Sfântul Lazăr din Ierusalim, care este un ordin cu profil social-caritativ. Pot deveni cavaleri ai acestui ordin membrii comunităţii care prin viaţa lor dau dovadă de sensibilitate socială, lucrează pentru ajutorarea celor săraci şi necăjiţi, promovând valorile creştine. În judeţul Satu Mare, până acum, ordinul a avut un singur membru: părintele Francisc Ágoston, parohul bisericii romano-catolice din Beltiug. Ordinul mai are reprezentanţi în Transilvania şi Iaşi.
Cavalerii ordinului lucrează împreună pe anumite programe, ajutând copiii şi familiile aflate în situaţie socială dificilă. În judeţul Satu Mare, la ora actuală, Ordinul cavaleresc Sfântul Lazăr ajută la înfiinţarea unui centru de integrare pentru familiile sărace, la Carei.
La ceremonia de învestire din 2 mai vor fi prezenţi Axel Mittälstadt, prior de ordin din România, membrii ordinului din toată ţara, precum şi invitaţi din Germania şi Irlanda.`
Mai jos am atasat videoclipul de pe youtube, cu momentul in care preotul spune juramantul:

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/believei/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673