Rasul ca medicament

O zi fara sa razi, este o zi pierduta” – Charlie Chaplin

Suntem atat de prinsi in realitatea noastra, incat am uitat sa ne bucuram de lucrurile simple, cele care nu costa nimic si care, pe deasupra, ne sunt deosebit de benefice.

Filozoful american John Morreall a concluzionat ca ” rasul si-ar putea avea originea in sentimentul de usurare pe care oamenii confruntati cu o primejdie si-l impartasesc unii altora odata ce primejdia a trecut”.

Gelotologia este stiinta care se ocupa cu studierea rasului, urmarind efectele sale asupra fizicului si psihicului uman.

Cercetari cu privire la efectele rasului si a ceea ce se intampla in corpul fizic in momentul in care radem, au avut loc de-a lungul anilor. Astfel, unele cercetari au aratat faptul ca , in momentul in care radem, se dilateaza peretele intern al vaselor de sange si mareste fluxul sangvin. Altele au demonstrat faptul ca, rasul stimuleaza activitatea sistemului imunitar, scade tensiunea arteriala, scade nivelul hormonilor de stres etc.

images (2)

Dr. Madan Kataria din Mumbai, India  a infiintat chiar un Club de Ras. Dupa 16 ani de la infiintarea clubului, alte 6000 de cluburi de ras din 60 de tari au fost infiintate. Metoda dr Kataria presupune combinarea rasului spontan cu tehnici yoga de respiratie. Aceasta metoda poarta denumirea de Hasyayoga sau yoga rasului.

De ce ar trebui sa radem in fiecare zi:

– intareste sistemul imunitar

– imbunatateste circulatia sangelui

– scade tensiunea arteriala

– creste nivelul de oxigen din corpul nostru

– reduce depresia si anxietatea din viata noastra

– reduce simptomele de alergie, astm, si ajuta la imbunatatirea bolilor cronice cum ar fi cancerul

Rasul este un exercitiu sanatos ce reduce stresul la nivel fizic, mental si ajuta la echilibrul emotional. Copiii rad de 300-400 de ori pe zi, pe cand un adult rade de aproximativ 15 ori pe zi.

Sursa:

http://www.descopera.ro/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply