Regizorul Oliver Stone: Statele Unite ale Americii generează haos şi război

“Intr-o lume măcinată de războaie, mai ales când ordinea mondială pare că este pe cale să se inverseze în orice moment, este important să ne amintim cine suntem cu adevărat.”

A fost îndemnul regizorului Oliver Stone, la Gala de premiere a Scenariștilor Americani. Îndemn care capetă din ce în ce mai multă valoare, având în vedere evoluțiile geopolitice din ultimul an.

“Ar fi o neglijență din partea mea, mai ales față de voi, tineri scriitori, să nu vă reamintesc faptul că puteți fi critici la adresa guvernului și societății din care faceți parte. Nu trebuie neapărat să vă integrați. E la modă să vă faceți poze alături de republicani și de Trump și să îi evitați pe soții Obama și Clinton. Dar țineți minte: În cele 13 războaie pe care le-am pornit în ultimii 30 de ani și cele 14 triliarde de dolari pe care le-am cheltuit, și sutele de mii de vieți care și-au găsit sfârșitul, țineți minte că în spate nu a fost un lider, ci un sistem, atât republican, cât și democratic. Denumiți-l cum vreți: complexul militar, industrial de securitate al media. Este un sistem care s-a perpetuat sub scuza că aceste războaie pot fi purtate în numele steagului nostru care stă mândru deasupra vieților noastre.

oliver_stone_42980400

Țara noastră a devenit prosperă, dar, în numele acestei bogății, nu putem pune sistemul nostru ca centru al valorilor lumii. Continuăm să generăm haos și război. Ca să nu mai vorbim despre victime, dar știm că am intervenit în mai mult de 100 de țări. Asta include invazie, schimbare de regim, haos economic. Sau război hibrid, oricum vreți să îi spuneți, este un fel de război. În cele din urmă, a devenit un sistem care duce la moartea acestei planete și la dispariția noastră, a tuturor.

M-am luptat cu acești oameni care practică războiul aproape toată viața mea. Este un joc obositor. Și, în mare parte, pierzi. Cu toate criticile și insultele pe care le primești, dar și complimentele, este important să îți amintești că dacă crezi în ceea ce spui și rămâi constant, poți să faci o schimbare. Vă îndemn să găsiți o cale de a rămâne singuri cu voi, să vă ascultați liniștea, nu neapărat în biroul dedicat scrisului. Încercați să spuneți nu neapărat ce își dorește publicul să audă, ci să găsiți un sens al vieții voastre pe pământ și niciodată să nu vă dezamăgiți în lupta pentru pace, decență și adevăr”, a spus regizorul Oliver Stone.

 

www.realitatea.net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply