Reteaua de tuneluri ce leaga judetul Satu Mare de M-tii Ceahlau, Retezat si Bucegi

ceahlaul_e1372599841459_12353800

O vasta retea de tuneluri strabat intreaga tara. Recent s-a aflat de tunelurile ce leaga Muntii Bucegi cu Muntii Oasului.

Potrivit http://www.satmareanul.net/2014/01/15/tunelurile-subterane-din-carpatii-romaniei-ajung-pana-in-muntii-oasului/ :

” Profesorul de fizică ieşean, Constatin Bursuc susţine că aceste tuneluri se află la o adâncime de câteva mii de metri sub pământ şi că ar avea forma unui cap de lup, simbolul dacilor.

Acesta spune că a pătruns nu odată în aceste tuneluri fiind însoţit de directorul tehnic de la Institutul de Inventică din Iaşi, prof. Traian Stănciulescu. 

Potrivit hărţilor întocmite de Constantin Bursuc, în masivul Godeanu, la vest de Mănăstirea Tismana s-ar găsi şi alte construcţii subpământene.

Constantin Bursuc susţine că este vorba despre tuneluri artificiale care au fost construite de fiinţe inteligente, însă în momentul de faţă nu se ştie cine şi cu ce scop le-a construit. “

Aceste declaratii imi aduc aminte de cartile pe care le-am studiat, scrise de pseudonimul Radu Cinamar (pe care vi le recomand celor interesati de acest subiect),  in care relateaza intamplarile acestuia si nu numai, petrecute sub Muntii Bucegi. Departamentul Zero, parte  a SRI,  a studiat zona Muntilor Bucegi, de pe vremea comunismului, impreuna cu specialisti americani, iar ceea ce s-a descoperit, din putinul din care ne este relatat, este de interes planetar, deoarece sunt prezentate multe informatii ce fac ca aceasta tara sa fie UNICA in ceea ce detine.

” Profesorul Bursuc a cartografiat doar o parte din aceste tuneluri iar intrările în această reţea de galerii subterane s-ar afla în diferite puncte ale ţării, cum ar fi Munţii Bucegi, Ceahlău iar o intrare se află şi lângă Suceava, locul în care acesta şi-a început cercetările. Traian Stănciulescu ne-a mai dezvăluit că în 2007 profesorul Bursuc a efectuat cercetări şi în Masivul Godeanu, la vest de Mănăstirea Tismana unde s-ar afla şi alte construcţii subpământene. „Din hărţile profesorului Bursuc reiese că aceste galerii sunt foarte întinse şi ajung până în nordul ţării, în Munţii Oaşului. Dacă există vreo intrare în aceste galerii şi în nordul României, mă refer aici la zona Oaşului, greu de spus. Dar presupun că da”, spune Traian Stănciulescu.

Nu se poate să nu amintim aici faptul că Munţii Oaşului ascund o serie de mistere. Spre exemplu, se spune că Mănăstirea de la Bixad ar fi fost construită pe locul unui fost altar aparţinând zeului suprem al dacilor, Zamolxis. Tot în aceste ţinuturi se află şi misteriosul Sfinx din Oaş. De altfel, unii cercetători susţin că, în afară de cel din Bucegi, în Carpaţi ar exista peste 200 de sfincşi. “

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...